Dubbel och rekar Champions League

Speltips inför Lyon – Ajax 11/5: Trippla insatsen

Spelbolagen är överens! Den andra semifinalen mellan Lyon och Ajax i Europa League kommer bli en sprudlande historia. Vi – tänker annorlunda, och skruvar upp nivån genom att försöka trippla insatsen.

Unga, talangfulla och underhållande Ajax har verkligen tagit Europa League med storm upplagan 2016/17. Nu är de, inför semifinalreturen, med ena foten i finalen efter att ha vunnit hemmamötet med förkrossande 4-1.

Resultatet innebar också att vårt speltips – Ajax draw no bet, pengarna tillbaka vid oavgjort – prickade till 1,75 gånger pengarna. Fortsatt lycka här?

Och ja, då ska vi påminnas om att Lyon är ett meriterat fotbollslag med stora kvalitéer. Situationen till trots, så räknas faktiskt fransoserna inte ut här – och ett spel på att de ska plocka finalplatsen betalar i skrivandets stund 5,50 x insatsen medan samma spel för Ajax står i 1,18x.

Något som talar för holländarna är att skadesituationen lättats upp och nu finns endast frågetecken över Daley Sinkgraven. Hemmalaget har lite större problem; med Memphis Depay out och Alexandre Lacazette, bland andra, osäker för spel.

Försöker tajta till defensiven

Nu kanske jag får ta på mig dumstruten efter matchen, men överdriver inte oddssättarna möjligheterna för mål rätt grovt här?

För det första så sprudlar Lyons offensiv, medan defensiven blöder – och så har det sett ut ganska länge tillbaka. Här måste de trycka upp positionerna – minst tre mål ska till för eventuellt avancemang – och då skulle rimligtvis bortamålen kunna ligga nära till hands.

Men! Känslan är att Lyon måste ha rätt stor respekt för Ajax efter att ha åkt på fyra minor i det inledande mötet och trots uppförsbacken, har vi svårt att se dem kliva framåt helt blint, utan tanke.

Gällande Ajax finns det en vass spets framåt, men här ska väl försvarsmuren i princip bara upp? Om de kan hålla Lyon under tre mål, då är de per automatik vidare. Inga krusiduller.

Tanken är att det kan bli lite liknande deras retur mot Schalke 04, där 2-0 från hemmamötet tappades till 2-2 borta – en match man alltså sedan vann i förlängningen. Nu är ledningen ännu större och det finns därmed ännu färre anledningar till att vilja bidra till ett ökat tempo i matchen.

1/2-0/0-1?

BLGM – nej spelas till trippla insatsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål (BLGM – nej)
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 11/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 60%
X: 22%
2: 20%
Över 2,5 mål: 71%
Under 2,5 mål: 32%