Speltips inför Lyon – Besiktas 13/4: Dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 12 April 2017

Vi skiftar blad från Champions League, till Europa League. Lyon ställs mot Besiktas på Parc Olympique Lyonnais och då lämnar vi förtroendet i den ena partens händer – till strax under dubbelt betalt.  

Det drar ihop sig i Europa League och vi är redan framme vid kvartsfinalerna. Åtta klubbar ska alltså bli till fyra.

Den stora favoriten i det här dubbelmötet är förstås Lyon. På pappret har de det klart bästa materialet, fastän Besiktas är en klubb som stärkt deras aktier enormt de senaste åren. De toppar och ser ut att plocka hem den andra raka serietiteln. En skalp här i Europa League och man kan summera spelåret 2016/17 som ett fantastiskt sådant.

Lyon, då? Formen kunde varit mycket bättre och de är faktiskt inte bättre placerade än fyra i Ligue 1, som i min bok växt en hel del denna säsong – ur kvalitets- och underhållningssynpunkt. Vägen framåt här i årets Europasejour har varit långtifrån spikrak, men segern i dubbelmötet mot Roma i den förra slutspelsrundan imponerade enormt.

Lagen kommer till spel med varsin avstängning. Maxime Gonalons för Lyon och Vincent Aboubakar för Besiktas.

Klasskillnad

Inte mycket till snack här. Lyon ska ses med superchans. Större än oddssättarna och marknaden föreslås? Absolut.

Klar klasskillnad, menar jag. Spelare för spelare är Lyon på en helt annan nivå. Kvaliteten i den turkiska klubbfotbollen, ja, den är inte speciellt hög. Speciellt stora växlar av avancemanget mot Olympiakos, som exempelvis hamnade under cypriotiska APOEL i gruppspelet, bör man inte dra heller.

Lyon visade klassen i dubbelmötet mot Roma; löste ett hyfsat bortaresultat och vann med hela 4-2 inför hemmapubliken – ett enormt styrkebesked. Gruppspelet i Champions League var också välutfört, med tajta och bra matcher mot framförallt Sevilla och Juventus.

Hemmavinsten är i min bok mer eller mindre som skriven i sten. Mycket tyder på att siffrorna dessutom kommer skjuta i höjden.

Lyon -1,0 mål (asian handicap) spelas till 1,99x hos Bet365. Det betyder att vi får pengarna tillbaka vid uddamålsvinst, spelet sitter vid större seger än så samt förlust på det vid oavgjort eller om Besiktas drar det längsta strået.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Lyon -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,99 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 13/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: