2 november 2017 Lyon Everton

Speltips inför Lyon – Everton 2/11: Måstematch för “The Toffees”

När Lyon är i farten blir det nästan alltid underhållande. Det räknar vi också med, av flera orsaker, att det blir när Everton ska försöka ta revansch på fransoserna borta på Groupama Stadium.

Everton jagar febrilt efter en ny huvudtränare i och med att Ronald Koeman fick sparken. För tillfället är det David Unsworth, som haft ansvar för klubbens U21-del, som har ansvaret och hans första två matcher har landat i lika många förluster, ena med 1-2 borta mot Chelsea i Ligacupen och andra med 0-2 mot Leicester City i Premier League.

Det verkar ännu inte som att det ska vända för Everton, helt enkelt. Kravbilden på klubben är stor – med all rätt; det är bara att titta på alla nyförvärv – men de hittas alltså som tredjejumbo i serien, är ute ur den inhemska cupen och har spelat in blott en pinne på tre Europa League-matcher. Katastrof.

Om debaclet delvis ska kunna förklaras kan man ta upp skadesituationen. En radda av betydelsefulla pjäser som är borta och varit det sedan en tid tillbaka. Yannick Bolasie är en och Ross Barkley en annan som saknas.

Desto positivare är det runt Lyon, som klivit upp till tredjeplatsen i Ligue 1 samt står med ena foten i EL-slutspelet efter att ha vunnit en match och spelat två oavgjorda i gruppspelet – ett facit som räckt till andraplatsen bakom Atalanta. Vinsterna har radats upp på sistone och den senaste Europamatchen, borta mot just Everton, vann de med 2-1.

Ferland Mendy, småskadad, ska testas närmare avspark. Annars ser det sig likt ut på truppfronten för Lyon.

Måste kliva framåt

Annat än en öppen och målrik batalj har undertecknad svårt att se vi bjudas på här. Målspelen lockar absolut.

Lyon är offensiva av deras natur, inte minst på hemmaplan. Flera offensiva pjäser är i toppform och levererar mål på löpande band, varpå de får såväl bredd och spets in i det – vilket är av betydelse när serie- och Europaspel varvas.

Det som på allvar kan få öppna upp dörrarna totalt är att Everton det facto måste vinna för att ens stå med chans på slutspelet inför de två avslutande matcherna. Lätt hänt att det slår dem tillbaka i ansiktet, i den utsatta positionen de är som bortalag, mot en oerhört formstark och offensivt skicklig motståndare.

2-1/2?

Oddset kanske inte ser ut som det sexigaste, men 1,67 gånger degen för att det blir minst tre mål i matchen är absolut av värde. Bwin är platsen.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 2/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 21%
2: 14%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 43%