Speltips inför Lyon – Roma 9/3: Härlig match – fint spelvärde!

Spelbloggare Publicerat: 8 March 2017

Vi tar och riktar strålkastarljuset på Stade Grand, där kvällens kanske hetaste Europa League-match ska utspelas – mellan Lyon och Roma. Spelbolagen ser det som en hyfsat tajt match på förhand, varpå vi lämnar förtroendet hos den ena parten.

Med vad som åstadkommits i Ligue 1, finns det mer att önska från Lyon och deras, trots allt, spetsiga material. De är fyra i serien, med tredjeplatsen närmast helt utom räckhåll, och fokus blir således att behålla denna platsen. Såhär när 27 matcher är spelade, kan man se tillbaka på flera tapp som borde kunnat ha undvikits. Frågetecken för – stabiliteten.

En desto bättre resa har de haft ute i Europa, fastän det var med viss bitter eftersmak slutspelet i Champions League inte kunde nås. Strax bakom tvåan Sevilla hamnade man. Etta kom Juventus och Dinamo Zagreb sist. I EL-sextondelsfinalen krossades holländska AZ med förnedrande 11-2, över två matcher. Galna siffror!

Roma har haft ett fint spelår; har grepp om andraplatsen i Serie A, dock tätt följt av i första hand Napoli, och om de kan behålla den samt nå en bit framåt här i Europa League – man är en av de hetaste titelkandidaterna – kan säsongen summeras som en succé.

Gruppspelet här i EL toppade Roma utan större konkurrens, trots att det bjöds på en hel del rotation i matcherna – mer i vissa, mindre i andra. Å andra sidan stod Astra, Viktoria Plzen och Austria Wien för motståndet. Knappast det tuffaste möjliga.

Svårt att se Lyon förlora

Varför är inte Lyon större favoriter än såhär? Ser att de ska ha klart större chans att lösa ett positivt resultat, kontra vad oddssättarna menar.

Den franska klubbfotbollen ska inte underskattas. Ligue 1 är en tuff serie och det tycker jag Lyon visade upp i Champions League-gruppspelet. Genomgående bra prestationer – fastän det inte räckte ända in i kaklet – och en bra måttstock var matcherna mot Juventus; 0-1-förlust hemma och 1-1 borta. Som resultaten antyder, tajta matcher.

Nu är formen oerhört stark för Lyon. 1-1 borta mot Bordeaux senast följde upp fyra raka vinster, bland annat de två krossarna av AZ samt en 5-0-vinst över Metz. Musklerna har spänts och Roma har all anledning att vara oroliga, inte bara inför den här fajten, utan dubbelmötet som helhet.

Och det är med dunkel form som Roma kommer till spel. De förlorade hemmamötet mot Napoli senast och dito i cupmatchen mot Lazio dessförinnan. Klart bitter eftersmak, av både prestationerna och resultaten.

Gästerna har alltjämt Alessandro Florenzi skadad och därtill är försvarspjäsen Antonio Rüdiger avstängd här. Lyon har hela truppen fit for fight.

Hemmaplan, form och truppstatus. Det talar för Lyon denna afton. Har svårt att se dem förlora.

Lyon +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – testas till 1,81x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Lyon +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 9/3
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: