Speltips inför Manchester City – Crystal Palace 6/5: Hörnlyckan testas

Spelbloggare Publicerat: 3 May 2017

Lördagens 13:30-match från Premier League spelas på Etihad Stadium i Manchester, där City som normalt står för värdskapet. Besök får de av Crystal Palace – och då testar vi lyckan på hörnmarknaden.

Som flera av topp sex-klubbarna darrar… Lagen har haft problem med att ta de så kallade enkla segrarna och tappat en del här i slutspurten. Frossa i kampen om Europaplatserna?

Manchester City är inte något undantag och just nu står de med två raka kryss, mot Middlesbrough samt Manchester United, vilka följde upp FA-cuptorsken över Arsenal. Väl i Premier League är laget fortfarande fyra i tabellen och en vinst med större siffror än uddamålet skulle peta ner tredjeplacerade Liverpool.

Sam Allardyce kom in på tränarposten i Crystal Palace i slutet av 2016 och hade ett krav; att rädda kontraktet. Efter fantastiska resultat och prestationer ser det också ut att bli så och detta verkar ha betytt ett visst motivationstapp. Två raka förluster, båda hemma, mot Tottenham och Burnley har det blivit.

Helt hundra är dock det där kontraktet ännu inte, åtminstone inte i teorin. Tre matcher återstår och ner till tredjejumbon Swansea har man sex pinnar och även Hull City hittas däremellan. Klart – i praktiken?

Claudio Bravo och Sergio Agüero är skadade för hemmalagets del. På topp kommer den sistnämnda ersättas av Gabriel Jesus, som nyligen kommit tillbaka från ett längre skadeuppehåll. Annars är David Silvas och John Stones status osäker.

Crystal Palace har haft en rad spelare borta sedan ett tag tillbaka och så även nu. Yohan Cabaye kommer testas närmare avspark. Återstår att se om han hinner bli hel eller ej.

Fixar hörnlinan

Fastän Crystal Palace fortfarande har viss risk att trilla ur serien, är känslan att de kliver in hit hyfsat avslappnade. Tror knappast de ställer upp försvarsmuren, utan försöker ta revansch från de två senaste matcherna och bjuder upp till kamp.

Vad bäddar detta för? Det skulle kunna betyda storskräll, liksom att man faller platt – men framförallt; hörnor.

Gästerna lär få sina situationer i matchen, mot ett framåtlutat och stundtals naivt Manchester City, som absolut måste jaga tre poäng här. Öppet och chansrikt. Skrapar ihop i alla fall fyra hörnsparkar till följd av detta?

På Etihad Stadium snittar Manchester Citys motståndare 3,6 hörnor per match och Palace har ett snitt på hela 5,4 framåt på resande fot.

Slutsatsen – Crystal Palace över 3,5 hörnor till 1,83x hos Bet365. Känns som ett fullt acceptabelt odds. Värde runt 8-10 punkter neråt.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Crystal Palace över 3,5 hörnor
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 6/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: