Speltips inför Manchester City – Everton 21/8: Värdet på bortalaget

Spelbloggare Publicerat: 21 August 2017

Manchester City är presenterade som stora favoriter när de får besök av Everton på Etihad Stadium – ett favoritskap som vi anser vara överdrivet. Bud på skräll i måndagens enda Premier League-fajt?

Det är två premiärvinnare som möter varandra, i matcher som de imponerade i och man hoppas kunna leverera vidare.

Premiärmatchen för Manchester City kunde tänkas bli en knepig historia, vilken den också blev, när de ställdes mot en energisk nykomling i form av Brighton på bortaplan. Det dröjde ända till den 70:e minuten innan City kunde spräcka nollan och fem minuter därpå kom också vad som blev spiken i kistan, 2-0.

Everton vann en tajt batalj mot Stoke City med ett mål mot noll. Det där målet stod hemåtvändande Wayne Rooney för – en fin prestation – och det visar på att det fortfarande finns klass i honom. Det är ett till stora delar nytt lag snickrats ihop och under den förra veckan hämtades Gylfi Sigurdsson, som varit en framträdande PL-spelare under sex års tid, in.

Dessutom är det med en stark prestation i Europa League-kvalet som Everton står stärkta med. Kroatiska Hajduk Split värjdes undan med 2-0 på Goodison Park. Returen väntar under onsdagen.

Undviker att förlora stort

Gästerna har ett fullt så kapabelt material för att skrälla till det på Etihad Stadium, precis som de lyckades med förra året med ett 1-1-kryss. Därutöver vann de hemmamötet med förkrossande 4-0. Mardrömsmotståndare för City?

Ronald Koeman har fått en trupp som förstärkts på ett intressant sätt. Förutom Wayne Rooney är exempelvis Davy Klaassen och Sandro Ramírez spelare som kan blomstra ut och nå nya höjder. Blir spännande att se hur långt Everton kan komma.

Manchester City borta är förstås en av de tuffaste möjliga uppgifterna i Premier League, men här vill oddssättarna göra större skillnad på lagen än nödvändigt. City må ha namnen och stålarna. Det är dock mycket som ska klicka och helt sprudlande var de inte i premiären mot Brighton, även om de kommer undan med klart godkänt – till slut.

Känslan är att en rätt tajt historia väntar oss och att Everton i minst hälften av fallen i alla fall ska undvika att förlora med siffror större än uddamålet. Spelet blir därför – Everton +1,5 mål (asian handicap) till 2,09x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Everton +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,09 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 21/8
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: