Speltips inför Manchester City – Feyenoord 21/11: Nästan dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 20 November 2017

Manchester Citys favoritskap är betydande när de tar emot holländska Feyenoord, som ännu inte kommit alls till sin rätt, på Etihad Stadium i tisdagens Champions League. Och visst borde detta favoritskap förvaltas väl?

Från att ha setts som lite av en oviss uppstickare – till att bli en av de absolut starkaste titelkandidaterna i Champions League, och för den delen också Premier League. Pep Guardiola har fått allt att klaffa för sitt Manchester City, som redan säkrat deras slutspelsplats och kan säkra förstaditot i CL-grupp F här.

Förvånande är det förstås inte – Shakhtar Donetsk, Napoli och Feyenoord är inte de värsta av motståndare – men att dominansen skulle vara såhär pass stor är en annan grej. Fyra matcher; fyra vinster samt 12-3 i målskillnad. Addera förstaplatsen i Premier League, hela åtta pinnar före tvåan Manchester United, på det.

I och med att situationen är så pass ljus kan Pep Guardiola lufta oprövade vingar. Mer bestämt Phil Folden, 17, och Brahim Diaz, 18.
– Phil Folden är redo att starta en match. Brahim också, två unga spelare, berättar han enligt Sky Sports.

Det stora orosmolnet för City inför matchen är att man måste städa om i backlinjen till följd av John Stones skada. Annars saknas bara Benjamin Mendy alltjämt.

Det var redan som ristat i sten att Feyenoord inte skulle kunna utmana om slutspelsplatserna, men i och med att de har förlorat alla fyra matcher – med den exakta motsatta målskillnaden med City – samt fått dunkla resultat i den inhemska serien har varningssignalerna höjts. Vartåt barkar det för klubben?

Vunnit 15 av de 16 senaste matcherna under ordinarie tid

Det här favoritskapet ska Manchester City bara förvalta. De har varit totalt dominanta och rentav briljanta under spelåret, särskilt nu på sistone. 15 av de 16 senaste matcherna är vunna redan under ordinarie tid. Övrig var i den inhemska cupen, en match det roterades rejält i, och den vann man på straffar.

Senast stod man för en stabil insats när Leicester besegrades med 2-0 – på bortaplan. Maskineriet rullar på, helt friktionsfritt.

Annat är det med Feyenoord, som svikit på alla fronter hittills. Nu står de försvagade med fyra vinsfria matcher uppradade och förutom det en del frånvarobekymmer; Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden samt Sven van Beek är skadade och Karim El Ahmadi avstängd.

Omvända mötet i Holland vann City med förkrossande 4-0. Skulle inte bli förvånad om siffrorna blev lika stora eller till och med större nu.

Manchester City -2,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst tre baljors marginal – är ett vettigt spel till oddset 1,98 hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Öppna ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Manchester City -2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Öppna ditt konto här. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp: 20:45, tisdag 21/11
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: