Speltips inför Manchester City – Liverpool 9/9: Skör favorit i supermatchen

Spelbloggare Publicerat: 8 September 2017

Tanken är att mer än dubbla den investerade insatsen när tungviktarna Manchester City och Liverpool öppnar Premier League-helgen med den klassiska 13:30-matchenen på Etihad Stadium.

Landslagsuppehållet är till sin ända och Europa tillbaka i vardagslunken. Lördagens stora höjdare står, utan tvekan, Manchester City och Liverpool för – en match som har potential att bli någonting alldeles extra.

Det handlar om två titelaspiranter; Manchester City som den främsta favoriten och Liverpool som en potentiell uppstickare. Gemensamt har de också att de radat upp två vinster och ett kryss under serieupptakten, om än med vitt skilda styrkebesked.

Manchester City har inte sett fullt så sprudlande ut, som de kan i deras bästa stunder. Helt enkelt; lite halvdant. Uddlöst. Hur som helst – vinsterna har kommit över Brighton och AFC Bournemouth samt krysset mot Everton.

Gästande Liverpool öppnade serien med att tappa poäng borta mot Watford, 3-3, efter ett insläppt mål på övertid, och den stora snackisen var därefter – hur de defensiva fasta situationerna hanteras. Där hade Jürgen Klopps mannar stora problem redan förra året och i premiären släpptes två hörnmål in.

Därefter? Bättre! Spelet må ha hackat lite mot Crystal Palace, men de kunde ändå städas undan med 1-0 och precis före uppehållet kom den stora skalpen i form av en 4-0-kross av Arsenal på Anfield. Värt att anmärka; fyra olika spelare antecknades i målprotokollet.

Phillippe Coutinho har varit det mest omdiskuterade ämnet i Liverpool. Vilken position tar Klopp i detta drama – får han spela, sitta på bänken eller till och med läktaren? Om vi tittar lite närmare på City och deras truppsituation är det enda nämnvärda att Raheem Sterling, med ett förflutet i just Liverpool, står som avstängd.

Inte förlorat på sex inbördes möten

Mer än dubbla insatsen, var det, ja. Hur?

Liverpool har en tendens att svika mot det, på pappret, enklare motståndet och brukar i allmänhet steppa upp i samband med att nivån skruvas upp. Detta kan delvis förklaras i den situation de ofta hamnar i, när motståndarna är de som ska rulla boll och man effektivt kan utnyttja de möjligheter att ställa om som dyker upp.

På så sätt är Manchester City det perfekta motståndet. De rullar boll och blir inte sällan smått naiva; kan tappa boll i utsatta positioner och försvarsspelet har inte varit helt att lita på. Stor sannolikhet att Liverpool kan utnyttja det.

Ser vi till de sex senaste inbördes mötena har Liverpool vunnit fyra och övriga två slutat oavgjorda.

Nu har Manchester City knappast imponerat i de tre inledande matcherna. De har inte alls fått snurr på det hela och möter ett Liverpool som kommer från en kanoninsats mot Arsenal. Gott självförtroende?

Liverpool +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, men med bättre odds – spelas till 2,08x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Liverpool +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 9/9
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: