27 april 2017 Manchester City Manchester United

Speltips inför Manchester City – Manchester United 27/4: “… inte någon United-spelare jag skulle värva”

Slaget om Manchester! När kändes ett derby mellan Manchester City och Manchester United senast så hett som nu? Lagen möter varandra på Etihad Stadium och det är tre extremt betydelsefulla pinnar i potten.

Champions League. Dit ska såväl Manchester City som Manchester United. Allt annat vore ett brutalt fiasko.

Och i tabellen är det just nu City som har den där fjärdeplatsen, som alltså leder till playoffrundan för CL-spel, medan United är femma. Det ska dock nämnas att Liverpool ovanför är inom räckhåll och att båda klubbarna eventuellt kan få spela i Champions League nästa spelår. Dessutom har ju United chansen dit via Europa League.

Hur som helst; en förlust här och man är illa ute…

Matchens betydelse rent sportsligt har såklart bidragit till att hajpa upp den enormt. En som också gjort det och stuckit ut hakan såhär på förhand är Citys anfallsstjärna Sergio Agüero, som brukar trivas mot ärkerivalerna.

– Det är inte någon Manchester United-spelare jag skulle värva, har han svarat på frågan om det är någon spelare han skulle vilja plocka in från ärkerivalen, enligt Daily Mail.

Just Agüro har varit ett frågetecken inför matchen, men nu talar det mesta för att han ska kunna medverka – även från start. Annars är spelare som Gabriel Jesus, Fernandinho och David Silva osäkra kort.

Situationen är dock allt värre för bortalaget, som fått Zlatan Ibrahimovic långtidsskadad och det betyder att man förlorar den pjäs som anfallsspelet mer eller mindre helt och hållet byggts runt. Därtill ska bland andra Paul Pogba och Ander Herrera testas närmare avspark. Phil Jones och Chris Smalling är helt out.

1X2-tecknet spelas

I vanliga fall hade jag inte lämnat förtroendet i Manchester Citys händer till de oddsen som dukas ut inför matchen, men här är det mycket som talar för att de ska knipa hem samtliga poäng.

Utan Zlatan Ibrahimovic är United ett helt annat, läs: klart sämre, fotbollslag och även om Marcus Rashford har en fantastisk talang, ska han inte vara startspelare i en klubb med så höga ambitioner och som slåss om CL-platserna i Premier League.

Dessutom; mittbackskris och Paul Pogba kan missa matchen. Fransosen har en nyckelroll på mittfältet och hans tilltänkta ersättare, Fellaini, är knappast en spelare man önskar ha i startelvan i ett Manchesterderby, för att uttrycka det snällt och milt.

City stärks av att spela på hemmaplan och kommer med en stark revanschlusta efter att ha fallit i FA-cupsemifinalen mot Arsenal i förlängningen. Man hade ett par bollar i virket och var den klart bättre parten. Bra prestation, trots allt. Utdelning här istället?

Den raka ettan är spelvärd till de 1,91 x insatsen som dukas ut av Betway. Polletter – in!

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner, rak etta
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, torsdag 27/4
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 27%
2: 23%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 49%