Speltips inför Manchester City – Shakhtar Donetsk 26/9: Stor – och solid? – favorit

Spelbloggare Publicerat: 25 September 2017

Grupp F:s premiärvinnare i form av Manchester City och Shakhtar Donetsk ställs mot varandra på Etihad Stadium när CL-äventyret snurrar vidare. Vem tar ett stort kliv mot slutspelet?

SUPERODDS: Få 4,0 istället för 1,2 att City vinner mot Shakhtar! Klicka här för att ta del av kampanjen hos Betfair!

Nu är Feyenoord inte den tuffaste av motståndare, om än inte en slagpåse, men att vinna med 4-0 på bortaplan. Det visar på extrem styrka av Manchester City, som är väldigt välmående just nu. Matchen var redan död efter tio minuter när John Stones och Sergio Agüero skickade in varsin balja. Intressant är att den förstnämnda även prickade in matchens sista – som mittback.

Lika bra, om inte bättre, har det varit därefter. I Premier League har Watford krossats med 6-0 och Crystal Palace med 5-0. Däremellan en uddamålsvinst i cupmatchen mot West Bromwich.

Nu toppar City Premier League, på bättre målskillnad än lokalkonkurrenten Manchester United. Guldstrid att vänta för Pep Guardiolas mannar.

Shakhar Donetsk vann, som klara underdogs, CL-premiären mot Napoli. 2-1 skrevs siffrorna inför hemmapubliken och det sätter dem i en mycket lovande sits inför framtiden. Det blir sannolikt att ta fokus på andraplatsen, så stora favoriter som Manchester City är till förstaditot.

Hemma i Ukraina står Shakhtar Donetsk på toppen av kullen, dock med en match mer spelad än Dynamo Kiev, som det skiljer två pinnar ner till, på andraplatsen. Spännande, spännande, där.

Mycket tyder på att Citys ytterback, Benjamin Mendy, missar matchen efter att ha åkt på en smäll mot Crystal Palace. Danilo ersätter i så fall. Shakhtar kommer till spel utan Sergey Krivstov.

24-2 på de sex senaste matcherna

De engelska klubbarna har tenderat att överskattas ute i Europa de senaste åren, men min bestämda känsla är att Manchester City är redo att utmana i ett Champions League-slutspel. Pep Guardiola är en kompetent tränare och han fogar över ett mer än kompetent material.

Formen kunde knappast vara bättre för City; sex matcher på raken är vunna och målskillnaden i dessa är makalösa 24-2. Det verkar närmast omöjligt att stoppa dem just nu – det ser stabilt ut över hela banan, och framförallt anfallsspelet är briljant. Flera spelare som levererar mål och assister. Man är inte beroende av enskilda pjäsers prestationer.

Gästerna från Ukraina stod för en fin CL-premiär, men de lär plocka merparten av deras pinnar på hemmaplan och borde väl inte ha någonting att hämta från Etihad Stadium, så formstarka City är och med den det facto rådande klasskillnaden?

Manchester City -1,75 mål (asian handicap) plockas till 1,68 x såsen hos LeoVegas. Halv vinst på spelet om de vinner med exakt två baljor.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 26/9
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: