8 mars 2017 Manchester City Stoke

Speltips inför Manchester City – Stoke 8/3: Galet fint värde på kortmarknaden

Kvällens CL-matcher får hård konkurrens om tittarna när Manchester City och Stoke City möter varandra på Etihad Stadium vid 21:00 under onsdagskvällen – och från den matchen har vi dessutom hittat ett mycket smakrikt speltips.

Vilken superchans för Manchester City! De kan återta andraplatsen från Tottenham i den haltande tabellen – avståndet dem två emellan är på ynka pinnen, med en match, denna, mindre spelad för City. Framförallt handlar det om att cementera sin position i topp tre-området, där alla platser leder direkt ut i Champions League. Fyran får, som säkert bekant, kvala.

Konkurrensen är dock hård, men vi är i ett skede av spelåret där flera av de större pjäserna håller på att tappa momentum och förlorar onödiga poäng – och således blir det här en superchans för formstarka Manchester City.

Stoke slickar fortfarande såren från den usla seriestarten, vilken innebär att de inte haft chans att ens koppla kontakt med seriekonkurrenterna på Europaplatserna. Klart bättre har det dock blivit och ”The Potters” studsat upp på den övre tabellhalvan, plats nio. När nivån väl nås, då finns det mycket att hämta – men framförallt har de haft det svårt att få ut den mot de lite bättre konkurrenterna. Det är uppenbart att man har en nivå upp till toppen.

Bruno Martins Indi är nästan helt säkert att han missar matchen för Stoke och Marko Arnautovic, som var fantastisk senast i 2-0-vinsten över Middlesbrough, är ett frågetecken. Brutalt avbräck om han skulle få stå åt sidan, i synnerhet i en match som denna.

I övrigt inga överraskningar på truppfronterna…

Överspelet lockar

Finns en del att vraka i här. Målen lockar, det ska vi inte sopa under mattan med, men det finaste värdet hittas istället på – kortmarknaden. Stor risk för justering, så vi rekommenderar att; skynda, fynda!

Kortlinan som ställs ut är på 3,5 med oddsen nära på fifty-fifty fördelade på övern/undern – och där hade undertecknad, om jag varit oddssättare, velat se den på 4,0 med liknande odds.

Alla dessa förluster mot topp sex-klubbarna stör Stoke enormt och man kunde se en hel del undantryckt irritation i förrförra veckans 0-4-nederlag borta mot Tottenham. Givetvis sätter det sina spår mentalt.

Oavsett, här kommer man få leva mycket på det fysiska. Försvarsspelet främst och då vill man sätta tonen i den fysiska matchen.

Ser vi till Manchester Citys matcher snittar de 4,4 ostskivor – alltså de röda korten exkluderade – medan Stokes snitt är på 4,0. Statistik som stärker vår tro på spelet och att det finns värde i de nedplitade siffrorna.

Dessutom har vi en passande huvuddomare, Neil Swarbrick. I de flesta av hans senaste dömda matcher – fyra raka just nu – har överspelet prickat och bara med ostskivorna inräknade är hans snitt på 3,8 stycken i spelårets Premier League.

Över 3,5 kort synas med glädje till 1,87x hos Unibet.

Observera att ett rött kort rättas som två i statistiken hos bookien och att maxsumman för en och samma spelare således är tre stycken.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 8/3
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 80%
X: 13%
2: 7%
Över 2,5 mål: 69%
Under 2,5 mål: 34%