21 december 2019 Manchester City Leicester City Speltips

Speltips inför Manchester City – Tottenham 16/12: Är det ens möjligt att stoppa City?

Vad skulle kunna stoppa Manchester City just nu? Vi ser absolut noll indikationer på att serieledarna skulle försvinna från vinnarspåret, inte ens mot en toppkonkurrent i form av Tottenham Hotspur.

49 poäng av 51 möjliga – med det 16 segrar, en oavgjord och noll förluster – och Manchester City totalt dominerar det engelska finrummet. Konkurrenterna är inte ens i närheten och tränare efter tränare hos dem har antytt att serien är avgjord. Någonting i den kontentan, i alla fall.

Nu har större under hänt, än att City skulle tappa det här, men kändes inte deras bortavinst mot lokalkonkurrenten tillika tabelltvåan, Manchester United, häromveckan som dolkstöten? Därefter hade man inte minsta bekymmer att städa av jumbon Swansea City med 4-0.

Kvar på skadelistan i City är Benjamin Mendy, John Stones och Vincent Kompany. Gästernas Davinson Sánchez avverkar sin sista match, av tre, som avstängd medan Victor Wanyama och Toby Alderweireld är skadade.

Tottenham har fått upp farten efter en kortare period av sämre resultat och har, Champions League inkluderat, vunnit tre matcher på raken, men värt att påpeka är att alla dessa varit på hemmaplan – mot cypriotiska APOEL, Stoke samt Brighton. Inte de värsta av värdemätare, för att uttrycka det milt.

Vunnit 16 av 17 matcher

Tottenham är ett tufft motstånd – ja.
Manchester City har haft problem mot dem de senaste åren – ja.

Men inte ska väl ”Spurs”, som styrkeförhållandena ser ut för närvarande, ha speciellt mycket att sätta emot när de kommer till Etihad Stadium? Det har vi svårt att se hända. Pinnarna trillar in hos Manchester City!

Att ens mäta krafterna med City har varit närmast en omöjlighet under året. De promenerade mer eller mindre till Champions League-slutspelet och har enbart tappat två pinnar på 17 seriematcher, alltså vunnit 16 av dem – ofta med större siffror.

Gällande Tottenham pekar formkurvan uppåt, men motståndens kvalitéer på sistone kan diskuteras. Att vinna över Brighton och Stoke, också på hemmaplan, är en sak. Att ställas borta mot serieledande och suveräna City är en helt annan.

Hemmavinst räknar vi med och det skulle inte förvåna om siffrorna blev något större än att den kommer med uddamålet.

Summa summarum; Manchester City -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med ett mål – spelas till 1,93 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 18:30, lördag 16/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 64%
X: 22%
2: 16%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 40%