Speltips inför Manchester United – Chelsea 16/4: PL-veckan ska knytas ihop

Spelbloggare Publicerat: 13 April 2017

Vilken match! Manchester United står mot serieledande Chelsea på Old Trafford när Premier League-veckan ska summeras och vi slussar bestämt in polletterna på ett målspel till över dubbelt betalt.

Det är lite svårt för Manchester United att bolla mellan Premier League och Europa League; vilket tillvägagångssätt är enklast ut i Europa och Champions League? Helt helhjärtat är det svårt att ta sig an bådadelarna, men alltjämt finns öppningarna där.

I ligan står ”De röda djävlarna” på femteplatsen och har fyra poäng upp till Manchester City ovanför, som då parkerar på CL-kvalplatsen, med en match mindre spelad. Observera att det här speltipset är skrivet och publicerat före Citys lördagsmatch mot Southhampton. I Europa League spelas kvartsfinal mot Anderlecht, i vilken bortamötet slutade 1-1.

Viss oro skakades till liv när Chelsea förlorade hemmaderbyt mot Crystal Palace den första april – är det nu allt faller samman? – men de har kommit tillbaka på ett suveränt sätt och befäst deras förstaplats i serien efter vinster över Manchester City samt Bournemouth.

Det är omöjligt att inte bli imponerad av Chelsea, inte bara av deras material, utan sättet de fått ihop saker och ting på; den kollektiva styrkan. Tittade man på pappret inför spelåret, kändes de knappast som en speciellt het titelkandidat.

Bland andra Phil Jones samt Juan Mata ställs åt sidan med skador för José Mourinho. Wayne Rooney står som osäker. Chelsea däremot, de ser ut att komma till spel utan något avbräck överhuvudtaget. Lyxproblem att ta ut startelvan!

Målpolletter skickas in

Någonting som Chelsea är rysligt bra på är att ställa om snabbt från försvars- till anfallsspel på ett effektivt sätt. Mot ett något pressat Manchester United, som kan tänkas behöva flytta upp positionerna, kommer det dyka upp ytor att operera på.

Och jag är lite inne på att det i första hand är Chelseas prestation som är fundamental för hur matchen ska utvecklas, att de sitter med den makten i en större grad än United. Vill de höja tempot, då kan det bli fartfyllt. Vill de dra ner på det, då kan det bli tillknäppt.

Helt åt det ena eller andra hållet lär det inte bli, men ser vi på Chelsea de senaste månaderna har det offensiva spelet utmärkt sig. Eden Hazard är i superb form just nu! Tre mål på de två senaste matcherna. Nyckelspelare idag, som alltid.

Nåja, 6/7 senaste matcherna för Chelsea har innehållit mål åt båda håll. Övrig var faktiskt mot just Manchester United i FA-cupen, men då var förutsättningarna helt annorlunda; matchen spelades på Stamford Bridge, Zlatan Ibrahimovic var inte med och redan i den 35:e minuten fick man Ander Herrera utvisad.

BLGM-spelet har suttit i tre av Uniteds fem senaste. Ibland har det sett lite uddlöst ut, men det framförallt mot motståndare som ställer upp försvarsbussen från första till sista minut. Annat nu.

Att båda sidorna ska näta spelas till 2,05x hos Bethard. Undertecknad hittar värde runt 10 punkter neråt.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Spela på matchen: Vinn resa och se Manchester City – Manchester United

Tillsammans med Bethard skickar vi två lyckliga vinnare att se derbyt Manchester City – Manchester United på plats. Klicka här för att läsa mer och vara med i tävlingen.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja (BLGM – ja)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 16/4
TV:  viasatultrahd logo viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: