Speltips inför Manchester United – Manchester City 10/12: Veckans hetaste match!

Spelbloggare Publicerat: 10 December 2017

Ett mycket hetare Manchesterderby kunde vi inte önska oss – seriefinal i Premier League. Herren på täppan, Manchester City, åker till Old Trafford där Manchester United väntar. Vad som väntar oss, tror vi är en intensiv och öppen historia.

Fotbollen i Manchester är hetare än på evigheter. Stadens två storklubbar har fått ett rejält ansiktslyft och har hittills varit de klart bästa. Nu må United bara ha en trea ner till jagande Chelsea, men de känns fortfarande som klart vassare och hetare i allmänhet.

För Manchester United är det lite av kniven mot strupen på Old Trafford, när totalt dominanta och suveräna Manchester City ryckt ifrån och redan nu har ett avstånd om åtta pinnar till lokal- och ärkerivalen. En bortavinst skulle nästan kunna ses som spiken i kistan, med risk för att ta det till överdrift.

Det är omöjligt att inte imponeras av Citys frammarsch. 15 matcher har renderat i 14 vinster, ett kryss och därmed en nolla i förlustkolumnen. Detta är extra uppseendeväckande när alla andra konkurrenter förlorat minst två matcher. Kan de ens rås på, City?

Om vi tittar till vad United presterat på planen kan man dock tycka att avståndet borde vara så stort. Visst oflyt har landat i tapp som hade kunnat undvikas. Bortaspelet i toppmatcherna har inte varit det bästa, varken nu eller i fjol, men för strax över en vecka sedan värjdes Arsenal undan med 3-1 på bortaplan. En maktdemonstration.

Glädjebesked är att Zlatan Ibrahimovic och Phil Jones åter är disponibla för United. Dessvärre, för deras del, missar mittfältsmotorn Paul Pogba, avstängd, och skadade Eric Bailly matchen.

Tre orosmoln har dykt upp på Pep Guardiolas himmel. Fabian Delph, Vincent Kompany och David Silva är alla tveksamma för spel.

Mål åt båda håll

Det är lite av en måstematch för Manchester United, detta. Om de ska utmana om titeln får City inte spurta ifrån mer – och här kan man alltså knappa in rejält, i ett äkta sexpoängsmöte. Risktagandet kanske inte kommer vara överdrivna från start, men beroende på tavlans siffror kan dessa öka.

Manchester City kan vi – nästan – omöjligen se lämna en match mållösa, så fruktansvärt starka de är, inte minst offensivt. Ett fantastiskt väloljat maskineri.

Gemensamt har lagen att deras defensiver fått ta en del stryk på sistone, utan att det betytt tapp för dem – bortsett från i Manchester Citys bortaförlust mot Shakhtar Donetsk, 1-2, i veckan. Men det var också en rentav betydelselös match, som det roterades friskt i.

United har radat upp tre raka matcher där BLGM-spelet prickat in och City fyra. Återupprepas här? Vi tror det.

För den som vill höja nivån lite kan även ett skrällspel på hemmalaget vara av intresse, men vi ser målspelet som såväl ett säkrare kort, som med större värde.

Båda lagen gör mål spelas till 1,71x hos ComeOn.

  Rygga spelet hos ComeOn – Få 3 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 17:30, söndag 10/12
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: