Speltips inför Manchester United – Swansea 30/4: Vi tar ställning!

Spelbloggare Publicerat: 27 April 2017

Manchester United presenteras som blytunga favoriter när de tar emot Swansea på Old Trafford i söndagens tidiga Premier League-fajt. Befogat eller för stora? Vi tar ställning!

Observera! Avspark 13:00.

Om det inte vore för den knipna pinnen i derbyt mot Manchester City i veckan, då hade man väl kunnat påstå att i princip allt var misär hos Manchester United?

Skadeproblematiken i det här skedet av spelåret är ett stort huvudbry för José Mourinho; mittbackskris, Paul Pogba out och Zlatan Ibrahimovic långtidsskadad. På frånvarolistan hittas även Marouane Fellaini efter att ha skallat – nåja… – Sergio Agüero i veckans derby.

En Champions League-plats är dock fortfarande inom räckhåll för ”De röda djävlarna”, som är femma i serien och endast har en pinne upp till nämnda City, som står på den plats som leder till turneringens playoffrunda. Dessutom är man en av fyra klubbar kvar i Europa League och kan nå till finrummet via en titel där.

För Swansea är situationen ännu mer pressad. De är tredje sist i tabellen och står därmed med ena foten i nästa säsongs Championship, men kontraktet kan räddas! Fyra matcher är kvar att spela och två poäng att hämta in på Hull City precis ovanför strecket. Upplagt för en nagelbitare – in i det sista…

Även ”Svanarna” är drabbade av ett flertal skador, dessutom på betydande pjäser. Nathan Dyer och Wayne Routledge är två spelare som vi kan räkna bort helt och hållet medan Martin Olsson, Jack Cork och Leroy Fer, alla med småproblem, ska testas närmare inpå avspark.

Swansea stretar emot

För att återkoppla till frågeställningen i ingressen; är Manchester Uniteds stora favoritskap befogat eller har det blivit för stort? Undertecknad är säker sin sak – det sistnämnda. Galet missvisande odds!

Att dyrka upp låga försvar är Manchester Uniteds stora akilleshäl. De har makalösa problem när motståndarna ställer upp försvarsmuren och det har varit den stora orsaken till alla dessa kryss under spelåret, vilka också inneburit att man inte kunnat utmana Chelsea om titeln. Laget har faktiskt, tillsammans med Tottenham, minst antal förluster i serien, tre stycken.

Här räknar vi med ett Swansea som kommer kliva ut på Old Trafford med extrem koncentration och disciplin i försvarsspelet. Perfekt är då att de kommer från en vinst och hållen nolla mot Stoke. Stärker tron på en skräll?

Utsikterna för spel för de nämnda, osäkra spelarna ser också bra ut. Positiva besked för Swansea!

Nu är United extremt tunna till följd av alla skador. Zlatan Ibrahimovic, som anfallsspelet helt kretsat runt, är out och på innermittfältet saknas framförallt Paul Pogba, men även Fellaini. På det – mittbackskris; Rojo, Smalling och Jones borta. Betydelsen av en stark centrallinje är enorm och det är just där man tappar all kvalitet.

1-0/0-0/1-1?

Swansea +1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de förlorar med max ett mål, får oavgjort eller vinner – klickas i till 1,67x hos Titanbet.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Swansea +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:00, söndag 30/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: