9 november 2019 Brest PSG Speltips

Speltips inför Metz – PSG 8/9: Botten mot toppen

Toppen mot botten, tabelljumbon med poängnollan intakt och serieledaren med full pott. Det mesta talar för en ensidig historia när Metz tar emot Paris Saint-Germain på Stade Saint-Symphorien.

Metz har inlett spelåret på absolut värsta möjliga sätt. Fyra matcher har slutat i fyra förluster, sex minusmål i målskillnad och endast en balja framåt, utan att spelschemat varit överdrivet tufft. Detta är såklart under all kritik och det är uppenbart att saker måste förändras kvickt.

Vad som sätter ännu hårdare press på Metz är att efter den här matchen, som vi kan förmoda blir en förlust, väntar tre bortamatcher på de fyra kommande. Risk att cementeras fast i bottenskiktet helt och hållet.

Paris Saint-Germain har varit i strålkastarljuset de senaste månaderna, inte minst med deras förvärv av Neymar samt Kylian Mbappé – det dyraste och näst dyraste i världshistorien. Tillsammans kostade de, enbart i övergångspengar, snudd på fyra miljarder kronor.

I och med detta har PSG, som mot de flesta odds inte lyckades vinna förra årets Ligue 1, seglat upp som enorma favoriter till titeln samt som nästfavoriter att kamma hem Champions League. Starten kunde inte ha varit bättre; fyra vunna av fyra möjliga med en målskillnad på 14-2. Serien toppas därmed precis före mästarna Monaco, som är två plusmål bakom.

Frånvarande i Metz är enbart skadade Yann Jouffre medan PSG har Lucas Moura, skadad, och Marco Verratti, alltjämt avstängd, out.

Botten mot toppen

Edison Cavani, Neymar och Kylian Mbappé. Den offensiven är inte att leka med för PSG:s motståndare i Frankrike. Detta blir den första matchen när topptrion kan användas tillsammans, i vad som blir den sistnämndas debut.

Det är med ett betydande favoritskap som Paris Saint-Germain kommer till spel – och det köper vi direkt. Till och med så att de hade kunnat vara större sådana, åtminstone om vi ställer oss mot Unibet.

PSG har vunnit alla fyra inledande matcher med minst två baljors marginal och tre av dem med minst tre. De har presterat snudd på perfektion och ska vara fortsatt totalt dominanta i den här serien.

På andra sidan planhalvan står alltså ett Metz helt ur balans. De hör hemma i bottenstriden, det är odiskutabelt, och får inte alls till det; fyra förluster och 1-7 i målskillnad. Besvikelsen var påtaglig efter 0-1-förlusten mot Caen senast. Varför skulle man studsa tillbaka mot ett såhär briljant och formstarkt PSG?

PSG -2,5 mål (asian handicap) är värt att spela när Unibet ställer ut dubbla insatsen för spelet. 0-3?

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: PSG -2,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 8/9
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 4%
X: 10%
2: 87%
Över 2,5 mål: 77%
Under 2,5 mål: 27%