Speltips inför Mexiko – Ryssland 24/6: Värdnationen måste vinna – lyckas de?

Spelbloggare Publicerat: 23 June 2017

Två slutspelsplatser ska delas ut och när Mexiko och Ryssland möter varandra i den sista omgången av gruppspelet kan bara ett av länderna ta sig vidare. Vilket?

1. Mexiko, 2: 1-1-0, 4p, +1 mål
2. Portugal, 2: 1-1-0, 4p, +1 mål
3. Ryssland, 2: 1-0-1, 3p, +1 mål
4. Nya Zeeland, 2: 0-0-2, 0p, -3 mål

Grupp A i Confederations Cup, också kallat för-VM, är ett getingbo in i sista omgången, innan det vankas slutspel och semifinaler. Eftersom Portugal ställs mot Nya Zeeland i den parallella matchen och väl där med all sannolikhet vinner och speciellt inte förlorar, behöver Ryssland vinna denna match. Kort och enkelt. Punkt.

Med andra ord räcker oavgjort för Mexiko att avancera vidare till semifinal. Detta efter att ha vunnit med knappa 2-1 över Nya Zeeland och spelat oavgjort, 2-2, mot gruppfavoriten Portugal. De senare nämnda förlorade Ryssland med 0-1 mot medan Nya Zeeland plockades ner med 2-0.

Confederations Cup är absolut inte en av de högst prioriterade turneringarna i världen, men det är en gyllene möjlighet att plocka hem en titel samt sätta ett statement inför kommande års världsmästerskap, då också i Ryssland; att man är att räkna med. Kanske framförallt är det av betydelse för värdnationen?

Ryssland kan behöva blotta sig

Ryssland stärks av att spela på hemmaplan och utan att förminska betydelsen av den faktorn, tror jag stenhårt på Mexiko i denna match.

Orsaken till detta? Helt enkelt skillnaden mellan materialen. Mexiko är bättre och även underskattade. Flyger lätt under radarn när de största pjäserna diskuteras och mäter krafterna.

Laget stod för en långtifrån godkänd match mot Nya Zeeland senast, 2-1-vinst, men plumpar kommer och dessutom roterades det i startelvan samt experimenterades med uppställningen. Nu är i alla fall spelare som Carlos Vela och Javier Hernandez utvilade, båda med noll minuter senast.

Ryssland föll ”bara” med uddamålet, 0-1, mot Portugal, men kändes rätt uddlösa och det är ett orosmoln man haft även förut.

Här måste det bli en trea för värdnationen om de ska få spela slutspel och då kan de, beroende på resultat, behöva kliva fram lite väl högt närmare slutet. Stor risk att man åker dit då.

Mexiko att vinna, rak etta, spelas till 2,45x hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Mexiko att vinna, rak etta
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, lördag 24/6
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: