Speltips inför Mexiko U20 – Tyskland U20 23/5: Pressad situation

Spelbloggare Publicerat: 21 May 2017

U20-världsmästerskapet i Sydkorea rullar på och i grupp B bjuder Mexiko och Tyskland upp till dans på Daejeon World Cup Stadium – en match som har potential att bli en målrik historia.

Observera! Avspark redan 12:45.

Det är kniven mot strupen för såväl Mexiko som Tyskland, efter att ha stått för sämre prestationer och resultat i respektive premiärmatch.

Mexiko var sekunder från att tappa poäng till det omeriterade – och på pappret klart sämre – Vanuatu, fastän matchen leddes med 2-0 när det vankades halvtidsvila. Resultatet tappades in och det var inte fören i den tredje stopptidsminuten Edson Àlvarez kunde smälla in 3-2-baljan för sitt land.

Tre pinnar, absolut, men mot Vanuatu vore det att föredra att samla på lite bättre målskillnad, då de är tippade att vara gruppens hopplösa slagpåse.

Men ännu värre är situationen för Tyskland, som har en av deras kallare U20-upplagor än på länge. Laget, i klar favoritposition, föll med 0-2 mot Venezuela, som verkligen visade framfötterna och därmed måste det mer eller mindre bli en seger här för tyskarna. Förlust och då blir det tufft att nå slutspelet.

Minst tre baljor?

Det är förstås svårtippat i de här rundorna, med spelare som inte varit på de stora scenerna och således är svåra att bedöma – men är känslan stark och bestämd; målen borde vara nära till hands.

Mexiko släppte alltså in två baljor mot Vanuatu och var med det, mot alla odds, nära att tappa poäng. Tre pinnar landade på kontot, men det finns en prestation att vara oroade över. Premiärnerver? Så enkelt kan man nog inte slå fast att det är.

Över det hela känns Tyskland lite överskattat, även om det är en nation som andas fotboll och att finns kvalitet i truppen.

Nu måste tyskarna framåt och som de uppträdde i premiären, samt med Mexikos halvdana försvarsinsats, är det troligt att målen trillar in.

Låt oss säga att det står oavgjort, exempelvis 1-1, en bit in i andra halvlek, då kommer Tyskland behöva trycka upp positionerna och då kan det rassla till – oavsett nät.

Över 2,5 mål till 1,91 x insatsen hos William Hill är ett vettigt val av spel inför matchen.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 12:45, tisdag 23/5
TV:  eurosporttva logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: