Speltips inför Middlesbrough – Manchester United 19/3: Vi höjer risknivån

Spelbloggare Publicerat: 16 March 2017

Risknivån höjs i söndagens tidiga match i Premier League. Manchester United, utan Zlatan Ibrahimovic, tas emot av uddlösa Middlesbrough och det tycker vi talar för en tillknäppt och målsnål historia.

I upptakten av spelåret diskuterades Middlesbrough som en av de mest intressanta nykomlingarna i Premier League på flera år, men det är påståenden som fått sväljas och nu är situationen extremt prekär för klubben. Nästjumboplatsen parkeras på och kontraktet är således i svår fara. Tre pinnar upp till säker mark – kan det hämtas in?

För Manchester United är kampen en annan. De är en del av dominanta topp sex i serien och jagar en biljett ut i Europas finrum, även kallat Chamions League. Det är mycket tajt i området och varenda förlorad liten poäng kan komma att bli förödande till när hela kalaset ska summeras.

Extra stark revanschlusta lär Zlatan Ibrahimovic och hans kamrater ha i och med kvartsfinalförlusten mot Chelsea i FA-cupen nyligen. Däremot lever man vidare i Europa League-slutspelet efter att ha skickat ut ryska Rostov – utan att imponera.

Två helt olika verkligheter, men precis lika viktiga och tunga poäng på spel. Var hamnar de?

Målsnålt att vänta

Låga och disciplinerade försvar har varit lite av Manchester Uniteds akilleshäl under säsongen. Det är kanske den främsta orsaken till varför deras aktier är starkare i kampen om de åtråvärda Europaplatserna.

Nu talar mycket för att United kommer ställas inför problem på nytt. En tajt och tillknäppt match?

Hur matchbilden kommer formas, det är inte speciellt svårt att förutspå – ett spelförande Manchester United mot ett ”Boro” som kryper ner i positionerna och får försöka ta vara på de ytor som bjuds på vid omställningsmöjligheter.

Att få hål på ”Boro” kan också bli svårt, som förvisso inte kunnat spika igen på sistone – men är disciplinerat och i grunden ett försvarsstarkt lag. För att sätta statistik på det; som nästjumbo har de bara släppt in 30 mål på 27 matcher, vilket är samma siffror som sjuan Everton kan stoltsera med. Alla under har släppt in fler.

Däremot blir det inte omvandlat till alltför många poäng då det bara blivit 19 mål framåt. Under all kritik.

Här saknar Manchester United flera nyckelpjäser. Zlatan Ibrahimovic är alltjämt avstängd och således försvinner deras i särklass största hot framåt och mittfältsmotorn Ander Herrera är detsamma. Han är en sådan typ av spelare som kan sätta fart på anfallen och det är mycket som förloras offensivt utan honom. Även Paul Pogba är out och Wayne Rooney osäker för spel.

Mer eller mindre allt talar för att detta blir en tajt historia och då kan det vara på sin plats att höja risknivån ett par snäpp.

Under 1,5 mål spelas till 3,10x hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Under 1,5 mål
Odds: 3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp: 13:00, söndag 19/3
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: