15 januari 2020 Milan SPAL Speltips

Speltips inför Milan – AEK Aten 19/10: Kniven mot strupen

Milans Vincenzo Montella är hårt, hårt pressad på sin tränarpost. Via en tredje rak vinst i Europa League-gruppspelet skulle han få lite andrum. Kommer denna mot AEK Aten?

Från styrelsehåll påstår de ha en ”extremt stark tro”, rapporterar ESPN, till Vincenzo Montella, men det är också så det brukar låta innan blixten slår ner. Milan måste bättra på deras resultat och det inom kort, det är en sak som är säker. Annars riskerar han att ryka.

Så stora summor som pumpats in, så starka nyförvärv som hämtats in – ändå är Milan på en blek tiondeplats i Serie A; 12 pinnar på åtta matcher. De två senaste matcherna, ena efter och ena innan uppehållet har förlorats, toppmötena mot Roma och ärkerivalen Inter. I derbyt släpptes 2-3-baljan som betydde förlust in i den 90:e minuten.

Grupp D här i Europa League toppas däremot. Austria Wien krossades med 5-1 och Rijeka med knappa 3-2 inför hemmapubliken. Där var de under oväntad press, Milan. Höll på att sjabbla till det rejält.

Gästerna på San Siro, då? Grekiska AEK Aten. Spelåret som helhet har öppnats fint och de hittas på en stark andraplats. Formkurvan pekar dock lite neråt – två kryss och en förlust på de senaste matcherna. Sist fick de bara oavgjort, 1-1, borta mot ett mediokert Xhanti – trots en man mer i 40 minuter och två man i cirka 20.

En vinst och ett kryss har det blivit i årets Europa League, varpå laget placerar sig på andraplatsen och ska ses med fin chans på slutspelet.

Hos AEK hittas två svenskar på mittfältet; Astrit Ajdarevic och Jakob Johansson. Mer svenskt hittas i kvällens domarteam, där Andreas Ekberg är i spetsen och håller i visselpipan.

Satsar stenhårt på Europa League

Till följd av pressen och Milans usla form vore det enkelt att blint ta ställning emot dem. Detta skulle dock kunna vara en miss modellen värre – och vi ser istället möjligheten för dem att studsa tillbaka.

Europa League är högt prioriterat av Milan, som har snickrat ihop en trupp för att kunna hålla standarden uppe på två håll och kanter. Även om prestationen mot Rijeka lämnade mycket att önska, vann de och i premiären, 5-1-krossen av Austria Wien – på bortaplan, visade de upp stor briljans.

Fortsätter i samma stil här; en stark startelva som presenteras – och en vinst som säkrar slutspelsbiljetten?

Milan har förlorat två toppmatcher, men visade upp fantastisk karaktär mot Inter och stod det facto för en bra match, trots en 2-3-förlust. Klart att det var en käftsmäll – ändå kan de säkert hitta tändvätska i den och köra vidare här. Det är känslan.

Grekisk fotboll sprudlar knappast och även om AEK Aten inte är oävet på något sätt, ska det vara en klass upp till ett tokmotiverat och revanschlystet AC Milan. Addera den dunkla formen på det och vi ser värde i hemmaspelen.

Milan -1,25 mål (asian handicap) smakar fint till de 2,11 x insatsen som presenteras av Bethard. Halv förlust på spelet om de “bara” vinner med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Milan -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,11 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 19/10
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 21%
2: 13%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 48%