Speltips inför Milan – Inter 27/12: Formsvaga lag i Derby della Madonnina

Ett av inte bara Italiens, utan hela Europas, hetaste derbyn är de mellan AC Milan och Inter – Derby della Madonnina! Lagen, som båda svajat på sistone, drabbar samman i Coppa Italia-kvartsfinal. Målet med detta speltips blir att nästan dubbla insatsen.

Åtta klubbar ska bli till fyra och kvartsfinaler ska bli till semifinaler. Situationen intensifieras i Coppa Italia och vinnaren i detta hat- och derbymöte kommer ställas mot Lazio eller Fiorentina. De spelar under tisdagskvällen, innan det här speltipset var skrivet och publicerat.

Betydande skillnad har det varit mellan klubbarna inför året. De båda har storsatsat, inte minst Milan, som värvade för enorma summor, men för deras del har det blivit ett käpprätt fiasko. Inte heller har Gennaro Gatuso, en profil sedan sin tid som spelare i klubben, fått det att vända sedan han tillträdde på tränarposten i november månad.

Nu? Två raka förluster och en anonym elfteplats i Serie A. Man kan enkelt slå fast att det här inte var som planerat.

En formdipp har även Inter hamnat i, också med två raka förluster – mot Udinese och Sassuolo. Vad är det som hänt? Annars har laget överraskat positivt och är nu fortsatt kvar som trea i tabellen. Glappet till toppen av kullen samt Napoli har däremot ökat till fem pinnar.

Enda avbräcket för Milan är på skadade Andrea Conti medan Inter saknar Danilo D’Ambrosio samt Miranda.

Mentala biten – ett enormt bekymmer

Det är klart att det tar emot lite att lämna förtroendet i händerna hos Inter, när de kommer från två rentav katastrofala insatser och resultat. Men ja, nu handlar ju motståndet om – Milan…

Undertecknad ser inte minsta tendens till att trendbrott för Milan. De får inte ihop det, fick det varken före eller fått det efter tränarbytet.

Här kommer de till spel med 0-5 i målskillnad på de två senaste matcherna – mot Hellas Verona borta och Atalanta hemma. Situationen verkar närmast hopplös, även om man tycker att det fortfarande ska finnas krut i detta spelarmaterial.

Om vi ska summera det kort; det här kan vi anta vara en tillfällig liten dipp för Inter, medan Milans problem varit intakta sedan seriestarten.

Årets möte i oktober vann Inter med 3-2. Kanske inte fullt välförtjänt som matchen utvecklades, men det är klart att det betyder viss mental fördel – och just den mentala biten kan vi anta vara ett enormt bekymmer för Milan för närvarande.

Observera att klubbarna delar arena och att det i praktiken betyder ett neutralt möte.

Inter -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid oavgjort – är ett superklipp till 1,98x. Det dukas ut av 10bet.

  Rygga spelet hos 10bet – Få en unik bonus om 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Inter -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: 10bet (Unik: 1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 27/12
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 30%
X: 29%
2: 44%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 50%