Speltips inför Milan – Roma 1/10: Oddssättarna kan inte skilja dem åt

Spelbloggare Publicerat: 1 October 2017

En riktig höjdare väntar i den italienska förstadivisionen under söndagskvällen, med avspark 18:00, mellan AC Milan och AS Roma – två storklubbar och det bäddar alltid för händelserika och uppskruvade matcher. Oddssättarna kan inte skilja dem åt, men det kan vi…

Det handlar inte bara om materialet, utan att få det att stämma tillsammans. Milantränaren Vincenzo Montella har en fantastisk trupp att arbeta med, men det är uppenbart att det kan ta lite tid innan allt klaffar. Det visar inte minst den senaste veckan.

För exakt en vecka sedan föll Milan med 0-2 borta mot Sampdoria – en match de hade enorma problem i och förlusten var inte på något vis orättvis. I veckan höll det därtill på att bli ett tapp i Europa League-hemmamatchen mot Rijeka när 2-0 tappades till 2-2 – och den så viktiga 3-2-baljan kom i den absoluta slutsekunden. Vinst, ja, men knappast en trygg sådan.

Gästande Roma har en utmärkt chans att koppla samman med Serie A-toppen – men då krävs en vinst på San Siro. Med en match mindre spelad än konkurrenterna ovan, liksom Milan på samma antal pinnar, kan avståndet upp till toppduon bestående av Napoli och Juventus minskas till tre poäng.

Laget kommer från en skön 2-1-vinst över Qarabag i Champions League. Prestationen var för all del inte helgjuten, men starten på årets Europaäventyr bådar alltjämt gott inför framtiden. Fina utsikter för slutspel.

Fördel Roma

Undertecknad har varit en av dem som hyllat Milan för deras nybygge. Materialet är faktiskt av riktigt hög klass – topp tre/fyra i Serie A? – men ännu har de inte fått fullt utlopp för det. Det tar tid att få pusselbitarna på rätt plats, uppenbarligen…

Då kan det bli tufft att ställas mot ett Roma vars formkurva pekar spikrakt uppåt och som det därmed blåser medvind för.

Efter en lite halvdan öppning på spelåret har Roma nu vunnit fyra raka matcher och kryssade innan dess mot den spanska jätten, Atlético Madrid. Spelschemat har i övrigt inte varit överdrivet tufft, men när vinsterna radas upp – boostas även moralen och självförtroendet.

Främst den senaste veckans prestationer av Milan får oss att se Roma som favoriter i den här tungviktsbataljen.

Roma att vinna blir vårt val av spel till oddset 2,90 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Roma vinner
Odds: 2,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 1/10
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: