Speltips inför Milan – Shkendija 17/8: Inget snack om saken

Spelbloggare Publicerat: 17 August 2017

Shkendija – en enkel nöt att knäcka? Klassiska AC Milan är presenterade som tydliga favoriter när de tar emot makedonierna på San Siro. Rättvisande eller ej? Vi tror oss ha svaret.

Under transferperioden är Milan den italienska klubb som fått störst rubriker när deras jakt tillbaka till toppen tar fart. En handfull spelare har hämtats in, de flesta av mycket fin klass, och pengarna som spenderats är ögonbrynshöjande.

Att klassen finns är tveklöst. Klarar Vicenzo Montella av att pussla ihop alla bitar? Det blir den stora utmaningen; att få alla nya pjäser att acklimatisera sig och anpassa sig till den spelidé man har.

Europa League har uttryckts vara högt prioriterat för Milan. Tomma ord är det absolut inte, då det var starka startelvor som ställdes ut i dubbelmötet mot rumänska CS U Craiova, vilket slutade i en 3-0-seger.

Det sista – troligtvis lättpasserade – hindret står alltså Shkendija, från Makedonien, för. I den inhemska serien har de slutat som tvåor två år på raken och årets upplaga inleddes med en stabil 2-0-vinst över landets dominanter, Vardar, som för övrigt Malmö FF åkte ur mot i Champions League-kvalet.

Shkendija har passerat tre kvalrundor till antalet; mot moldaviska Dacia, finska HJK och litauiska Trakai. Gällande de sistnämnda finns ytterligare en svenskkoppling, då de skickade ut IFK Norrköping i kvalspelet. Helt oävet ska Shkendija alltså inte vara…

Brassen Stenio Junior och Arünas Klimavicius står som avstängda för bortalaget medan Milan rapporteras ha Alessio Romagnoli och Lucas Biglia skadade.

Proppen ur

Oddsen ser kanske inte jättelockande ut direkt, men vid en närmare analys – det här ska Milan vinna, och det stort. Borde vara klasskillnad från första till sista minut på San Siro och vi är villiga att köpa de oddsen som bookiesarna dukar ut på spelen till deras favör.

Milan satsar stort på Europa League och kommer presentera en slagkraftig startelva i hoppet om att döda detta dubbelmöte till returen – och det ska man ha alla möjligheter till. Utan att ha en alltför djup inblick, kan vi slå fast att makedonsk fotboll inte håller vidare bra standard.

Exempelvis var Shkendija extremt illa ute mot Trakai i den senaste rundan och det var med nöd och näppe som bortamötet enbart förlorades med uddamålet. Man hade två man mindre på planen under de avslutande 30 minuterna, utan att släppa in mål. Att de pressades så hårt av Trakai, som må ha skickat ut Norrköping, men var uppenbart begränsade, talar sitt tydliga språk.

Gästerna kommer dessutom med två startspelare out, de avstängda pjäserna ovan nämnda. Minskar, såklart, kvaliteten.

Milan -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med exakt två mål – blir vårt spel till 1,75x hos Titanbet inför matchen.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Milan -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 17/8
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: