11 november 2017 Örgryte Mjällby Speltips

Speltips inför Mjällby – Örgryte 8/11: Superettanplats i potten

Två klassiska klubbar i Mjällby AIK och Örgryte IS gör upp om en plats i Supettan över 180 minuters fotboll. De inledande 90 av dessa spelas på Strandvallen, varifrån vi har det mindre svårt att ta sida.

Hur stort är glappet från Division 1 till Superettan? Det är en fråga som inför varenda playoff är närmast omöjlig att besvara – och man får ta det mycket på känsla samt upplevelser från året. Alltid svårt att jämföra lag från olika divisioner.

Klubbarna som det handlar om är två klassiska sådana. Senast 2014 hittades Mjällby i det svenska finrummet, Allsvenskan, för att sedan hamna i fritt fall samt med ekonomiska bekymmer. Förra årets Division 1-spel var ett debacle och man var till och med nära att trilla ur serien.

Därefter blev det lite att starta om på ny kula, med en drös nya spelare i truppen – och nu har de lyckats. Till och med så pass att de nu har chansen att kliva upp i elitfotbollens rum. De blev tvåa i Division 1 Södra, bakom ett suveränt Landskrona.

Örgryte står på en långtifrån solid grund och inte ens stjärnförvärvet av Johan Elmander inför spelåret har fått dem att lyfta, utan istället tvärtom – nu är Superettanplatsen i stor fara. De hade chansen att klättra upp på säker mark ända in i den sista omgången, men hamnade till slut precis på kvalplats med sämre målskillnad än två konkurrenter ovanför samt en pinne under ytterligare två.

Hemmastarkt och bortasvagt

Vad som är lite extra spännande inför matchen är att klubbarna ställdes mot varandra i kval mellan samma divisioner 2015, men då med Örgryte som kom underifrån och Mjällby som i sin tur föll ner efter att ha förlorat med 0-1 borta och spelat oavgjort, 1-1, hemma.

Är det nu de ska ta deras revansch? Favoritskapet över två matcher är, kanske rättvisande, Öis – men här, på hemmaplan, ser vi Mjällbys chanser som stora och en vinst här skulle innebära en fin position inför vad som komma skall på Gamla Ullevi.

Det stora succéreceptet för MAIF har nämligen varit just – hemmaspelet. Så lite som två tapp på 13 hemmamatcher blev det, 11-1-1 i resultatraden, och med det var de starkast i serien, till och med starkare än serievinnaren, Landskrona.

Och det är med fantastisk form som de kommer till spel, Mjällby. 2-2 i den avslutande matchen borta mot Ljungskile följde upp fem raka vinster, varav fem av dessa kom på Strandvallen.

Med andra ord kan man enkelt slå fast att momentumet är MAIF:s. Särskilt eftersom Örgryte, som verkligen inte övertygat på undertecknad under året, förlorat två matcher på raken och inte vunnit på hela fem.

Dessutom var det också bortaspelet som ställde till det för Öis. 1-6-8 resultatraden kan jämföras med 8-3-4 hemma. Som natt och dag!

Till 2,45 x insatsen är det självklart att lämna förtroendet i Mjällbys händer. 1-0?

  Rygga spelet hos NordicBet – Få 1 000 + 400 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Mjällby vinner, rak etta
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp: 19:00, onsdag 8/11
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 41%
X: 29%
2: 39%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 53%