21 oktober 2017 Dortmund Tottenham

Speltips inför Monaco – Dortmund 19/4: Som bäddat för fotbollsfest

Monaco stod för en stor skalp i Champions League-dubbelmötets inledande fajt mot Borussia Dortmund och inför det andra är det som bäddat för en fantastisk match. Vad landar det i?

Borussia Dortmund – Monaco: 2-3.

Där står vi just nu, efter en  match som det var full rulle i från matchminut nummer ett till 90. Med en seger och hela tre bortamål, klar fördel Monaco. Spelbolagen menar dock alltjämt att Dortmund är den bättre parten och i den enskilda matchen, är de faktiskt favoriter; 3,00-4,00-2,30 står 1X2-marknaden i. Att avancera vidare;  1,31-3,60.

Monacos frammarsch i Europa visar inte bara på utvecklingskurvan i enbart klubben, utan också den franska fotbollen som helhet. Gruppspelet toppades före Bayer Leverkusen, Tottenham och CSKA Moskva och i åttondelsfinalen värjdes Manchester City undan. Därtill toppas Ligue 1 före bland andra de senaste årens dominanter i PSG.

I Dortmund är situationen annorlunda. De har svikit stort i den inhemska serien; är placerade fyra, utan topp två-platserna inom räckhåll. Desto bättre har tyskarna levererat här i Champions League, först med att toppa gruppspelet, före Real Madrid, och i den inledande slutspelsrundan plockades Benfica ner utan problem.

Fabinho fyllde sin varningskvot i turneringen i det inledande mötet och får således stå åt sidan här. Gästerna saknar fortfarande Mario Götze, Marc Bartra och André Shürrle.

Två typer av spel lockar

Det finns två typer av spel som lockar undertecknad till de rådande oddsen – och det är de till Monacos favör samt målöverspelen i matchen som helhet.

Valet, det faller på det senare nämnda. Något tydligare värdesiffror där, men vi kan ändå rekommendera exempelvis den raka ettan som alltså finns till det tredubbla betalt. Perfekt för den som vill skruva upp nivån lite.

Men, ja, målfokus! Här kan det mycket väl bli proppen ur.

I offensiv/defensiv balans är båda dessa parter klart mer åt det förstnämnda, i deras spel och vilka kvalitéer som finns. För Monaco är skillnaden fundamental. De har ett sinnessjukt högt målsnitt, men släpper också in en del. Vad sägs om 90 mål framåt på 32 matcher i Ligue 1? Det kan jämföras med PSG:s 66.

Och nu måste Dortmund kliva på framåt och blotta sig defensivt, när man jagar ur underläge och måste få in minst två baljor för att avancera vidare. Med största sannolikhet även fler än så.

Det är en extremt svår situation, mot ett så pass frejdigt Monaco med en offensiv i absolut världsklass, att behöva flytta upp positionerna för Dortmund – på bortaplan. Öppnar för målfest.

Över 3,5 mål (asian handicap) spelas till dubbelt betalt hos Bet365. Spelvärde hittas runt 20 punkter neråt.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 19/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 33%
X: 25%
2: 43%
Över 2,5 mål: 72%
Under 2,5 mål: 31%