6 maj 2018 Napoli Torino Speltips

Speltips inför Napoli – Fiorentina 10/12: Trots allt – stabilt favoritskap

Efter debaclet i förra veckans toppmöte mot Juventus, har Napoli siktet på att åter komma in på vinnarspåret. Klarar de av att städa undan ett ungt, frejdigt, men orutinerat Fiorentina på Stadio San Paolo?

Champions League, som varit nedprioriterat för Serie A, har man åkt ur och även om Europa League-slutspel väntar för Napoli, kan de nu investera allt krut i seriespelet. Förstaplatsen tappades i och med 0-1-förlusten hemma mot Juventus, men inte till den nämnda konkurrenten – utan Inter.

Det är nu ett getingbo i striden om Scudetton. Om Roma dessutom skulle vinna söndagens lunchmatch mot Chievo, har vi fyra klubbar inom en radie av tre pinnar. Därtill finns en potentiell uppstickare i form av Lazio.

Stora diskussionsämnet hos Napoli inför matchen har varit Lorenzeo Insignes vara eller icke vara. Han missade veckans förlustmatch mot Feyenoord i Champions League och står som osäker, även om det mesta talar för att han kan medverka. Arkadiusz Milik och Faouzi Ghoulam är fortsatt på skadelistan. Gästerna är helt skadefria.

Uppe i toppen av tabellen hittas i alla fall inte Fiorentina, som är mitt i ett generationsskifte. Bara det faktum att två spelare i truppen passerat 30 år är uppseendeväckande – och nivån, i relativa mått mätt, har kunnat hållas uppe. Europaplatserna ska de förstås inte ha chans på, men såvida de kan stanna på den övre tabellhalvan vore det ett styrkebesked.

Galet hemmastarka

Två raka förluster för Napoli och uppåtpekande form för Fiorentina, men ändå är det hos värdskapet vi hittar spelvärdet.

Dels är dessa förluster trots allt försvarbara. Matchen mot Juventus var oerhört tajt och att falla med uddamålet mot dem behöver man gräva ner sig för. Angående veckans nederlag är Serie A den uppenbara förstaprioriteten. Här ska det slåss om Scudetton…

Fiorentina vann med hela 3-0 över ett för närvarande tunt Sassuolo och löste innan dess 1-1 borta mot Lazio efter att ha kvitterat i sista sekunden – den tredje raka utan förlust. Rättvist? Kanske inte.

I övrigt har ”Violerna från Florens” haft svårt för de tuffare matcherna, fallit hyfsat hårt i merparten. Rutin saknas och kvalitetsgapet betydande.

Nu väntar en av årets tuffaste bortamatcher i Italien. Napoli är erkänt urstarka hemma och hade exempelvis bara ett enda tapp, 0-0 mot Inter, innan matchen mot mästarna Juventus. Merparten av matcherna har vunnits med större siffror.

Napoli -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de bara vinner med uddamålet – är ett intressant spel till 1,91x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Napoli -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 15:00, söndag 10/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 70%
X: 18%
2: 13%
Över 2,5 mål: 68%
Under 2,5 mål: 36%