Speltips inför Napoli – Juventus 1/12: Skållhett toppmöte!

Spelbloggare Publicerat: 29 November 2017

Arbetsveckan är över och det firas bäst med ett skållhett toppmöte i Italien. Tabellettan Napoli välkomnar mästarna tillika tredjeplacerade Juventus till Stadio San Paolo, varifrån insatsen investeras i ett målspel.

1. Napoli, 14: 12-2-0, 38p, +26 mål
2. Inter, 14: 11-3-0, 36p, +18 mål
3. Juventus, 14: 11-1-2, 34p, +26 mål
4. Roma, 13: 10-1-2, 31p, +15 mål
5. Lazio, 13: 9-2-2, 29p, +18 mål

Ja, det handlar faktiskt om toppstriden i Serie A. När var det såhär tajt senast? Juventus har ju, som bekant, dominerat den italienska klubbfotbollen med järnhand de senaste åren, men nu verkar det slut på det kapitlet och det finns flera klubbar som rentav ska ses med bra chans att få fira Scudetton.

Bäst är utsikterna för just serieledande Napoli, som tillsammans med Inter är de enda som ännu inte förlorat en enda match – något som kan jämföras med Juventus två. Fantastisk stabilitet som visats upp och extra talande har den varit i matcherna mot toppmotstånden.

Juventus utstrålar inte i närheten av samma harmoni som de haft och den stora orsaken till de sviktande resultaten är en klart försämrad defensiv. Leonardo Bonucci lämnade klubben för Milan inför spelåret och kvaliteten på resterande verkar också, kanske som ett symptom på det, ha dippat.

Femte matchen i följd?

Stephan Lichsteiner har blivit skadad för Juventus medan Chiellini är ur matchform. Nu har man förvisso även spetsen Gonzalo Higuaín i riskzonen att missa matchen, men det finns fortfarande offensiv kraft i spelare som Mario Mandzukic samt Paolo Dybala.

När Napoli spelar inför hemmapubliken på Stadio San Paolo finns det aldrig någon tvekan, oavsett motstånd – man spelar utifrån devisen; full fart framåt.

Mot lite sämre motstånd behöver detta inte betyda att mål släpps in, men det är klart att det är riskfyllt mot en kompetent och vass motståndare som Juventus. Öppet, underhållande och målrikt brukar det också bli när dessa två möter varandra; fyra raka inbördes möten har innehållit mål åt båda håll.

Lutar åt 1-1 eller 2-1/1-2 här. Känslan är i alla fall säker; mål blir det.

Båda lagen gör mål tas till finfina 1,77 gånger pengarna hos ComeOn.

  Rygga spelet hos ComeOn! – Få 3 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, fredag 1/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: