19 oktober 2018 Real Salt Lake New England Revolution Speltips

Speltips inför New York City – Sporting Kansas City 7/9: Nattmacka från MLS

Vi tar oss över Atlanten, till New York och Yankee Stadium. Där väntar oss en nattmacka tillika MLS-match mellan New York City och Sporting Kansas City, i vilken vi synar ett målspel till dubbla insatsen.

Det är tvåan i Eastern Conference, New Cork City, mot trean i Western Conference, Sporting KC – och som alltid är det betydelsefulla pinnar som hittas i potten. I det här fallet, kanske framförallt för bortalaget.

Western Conference är nämligen exceptionellt tät i och mellan de olika skikten. Som nämnt innehas en tredjeplats för Sporting KC och upp till de två direktplatserna till slutspelet är avståndet på blott en pinne medan det bara är fyra till död mark, de utanför topp sex. Gäller att hålla standarden uppe.

Sättet som NY City utvecklats sedan de blev en del av MLS är fantastiskt imponerande. De har nu en trupp i absolut toppklass och är en av undertecknads främsta favoriter till att plocka hem alltihop, även om Toronto har det starkaste pappret av alla medverkande.

Det finns en herrans massa avbräck att ta hänsyn till inför matchen, delvis på grund av landslagsuppehållet. Kansas City har bland andra och framförallt USA-duon bestående av Matt Besler och Graham Zusi out.

Rodney Wallace har fyllt sin varningskvot för New York City och tar plats på frånvarolistan tillsammans med en handfull skadade spelare. Den mest framträdande som med all säkerhet får stå åt sidan – David Villa. Han har smällt in hela 19 baljor på 25 framträdanden i årets seriespel och är med det den klart vassaste kniven i offensiven.

Dubbla insatsen för målspelet

Formen är mycket fin i New York City, som kommer från ett bortakryss mot lokalrivalen New York RB och innan dess tre raka vinster.

På hemmaplan är de nästan alltid briljanta; spelar en framåtlutad och glädjefylld fotboll. Nu måste de dock ta hänsyn till skadan på David Villa, som alltså stått för 19 av lagets 48 strutar i seriespelet. Brutalt avbräck och udden vässas av rejält.

Detta, bland annat, får oss att se stora möjligheter för 2,5-målslinan att bli underkliven – en lina som annars passerats i tio raka hemmamatcher för NY City.

Gästerna vet om hur svårt det är att knipa någonting av värde på Yankee Stadium och kommer vilja tajta till defensiven i första hand; undvika att hamna i fällan där dörrarna öppnas upp.

Och just det, det defensiva, brukar Sporting KC vara starka på. Målsnittet i deras matcher är klart minst i hela MLS; med ett snitt om exakt 2,0 mål per match. Tre raka har innehållit max två mål.

Under 2,5 mål till dubbla insatsen är värt att testa. William Hill är det som presenterar oddset.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:30, natten mot torsdag 7/9
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 47%
X: 28%
2: 30%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 50%