18 augusti 2018 Cardiff Newcastle

Speltips inför Newcastle – Leicester 9/12: Trenden är tydlig

Lördagens sena möte i Premier League spelas uppe i norra England, där Newcastle får besök av Leicester. Här litar vi på formen när vi investerar i gästerna.

Är spelbolagen snett på det eller är det vi som inte är så snälla mot Newcastle? Inför lördagskvällens sena möte i Premier League, det som spelas mellan Newcastle och Leicester, tror vi nämligen att hemmalaget står inför en mycket tuff uppgift.

Anledningarna är flera, men primärt handlar det om att laget visat prov på en direkt dålig form på sistone. Säsongsinledningen i stort har varit en stor besvikelse – inte konstigt med tanke på att spelarmaterialet inte riktigt håller måttet – men det finns inte heller någon större ljusning att se tillbaka på i den omedelbara närheten.

Snarare tvärtom faktiskt. Newcastle har inte vunnit sedan mitten av oktober hemma mot bottenlaget Crystal Palace, då med uddamålet efter ett sent segermål. Därefter har laget fem förluster och en oavgjord. Det säger sig själv att det inte är ett facit som skrämmer något motstånd direkt. Tabellpositionen, 15, är inte heller någon vidare rolig läsning.

Leicester har hittat tillbaka

Efter att ha vunnit ligan var förra säsongen en klar besvikelse för Leicester, som varken spel- eller resultatmässigt nådde samma höjder. Inledningen på den här säsongen har varit trevande, men nu känns det som att laget hittat rätt sista veckorna.

Två tunga vinster, hemma mot Tottenham och formstarka Burnley, gör att vi börjar ana ett starkt Leicester igen. Det som varit problemet tidigare är väl snarare att de inte riktigt lyckas vinna matcherna, men Leicester är fortfarande ett svårslaget lag. Sedan andra halvan av september har laget faktiskt bara förlorat en match i ligan – mot Manchester City. Det går att leva med.

Skadeläget då? Jo..

Jamaal Lascelles och Christian Atsu är nu tillbaka för Newcastle, men Paul Dummett behöver lite matchträning i reservlaget innan det är aktuellt med comeback.

Gästerna å sin sida saknar fortsatt Matty James och Robert Huth, samtidigt som Kelechi Iheanacho väntar göra comeback på bänken. På det hela taget kommer även gästerna med i stort sett bästa lag och kan därmed bygga vidare på sin fina trend.

Hur som helst håller vi Leicester som favoriter här, men oförmågan att vinna kan ställa till det. Newcastle borta är aldrig lätt. Med två raka vinster, allt bättre form och dessutom fyra raka vinster mot just Newcastle tror vi dock inte att Leicester förlorar här.

Leicester City +0.0 (asian handicap) spelas till 2,09 gånger insatsen hos Bethard. Det är samma spel som draw no bet. Då får vi alltså pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Leicester City +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,09 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, lördag 9/12
TV:    
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 37%
X: 30%
2: 34%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 54%