1 oktober 2017 Newcastle Liverpool

Speltips inför Newcastle – Liverpool 1/10: Svajiga defensiven i fokus

Det luktar mål, som så ofta när Liverpool är i farten. Värdskapet på St. James’ Park står Newcastle United för – och vi slussar in polletterna på ett målobjekt. Öppna dörrar?

Lite upp och ner har det varit med Newcastles återkomst till det engelska finrummet och de har åkt på ett par förluster som lär ha känts som käftsmällar, däribland nu senast borta mot Brighton.

Men nio pinnar, tre vinster och tre förluster kan ”The Toffees” vara rätt tillfredsställda över. Kravbilden borde inte vara större än så, när det de facto i första hand handlar om att rädda det här kontraktet – något de ändå borde. Ska finnas flera lag i sämre skick och klass än dem.

Liverpool får motta extrem kritik och det är till största delar befogad sådan. Akilleshälen: försvarsspelet. Där har Jürgen Klopp verkligen inte lyckats få in rätt typer av spelare och i kombination med den sylvassa offensiven bjuds det ofta på målrika, öppna och underhållande matcher – men dessvärre också en hel del onödiga tapp.

Nu står Liverpool, med cupen, Europaspel och serien inräknad, med enbart en vinst på de sex senaste matcherna och det är förstås inte någonting man kan komma undan med. Situationen är pressad både i Premier League, där de har en handfull pinnar upp till Manchesterklubbarna i topp, och Champions League, där det blivit två kryss i de inledande matcherna – senast borta mot Spartak Moskva.

Släppt in mål i sex raka

Varför inte köra vidare på ett vinnande koncept, undrar vi?

Målspelet – att det blir mål åt båda håll – har varit extremt lyckosamt när Liverpool varit i farten och bör vara passande även inför den här matchen. Som nämnt; försvarslinjen håller inte alls toppklass i Premier League och med den offensiva spelstilen de har blir de ofta sårade.

Liverpool har släppt in mål i sex raka matcher och i fem av dessa även hittat nätet. Övrig var en match som det roterades en hel del i.

Hemma på St. James’ Park kommer Newcastle spela in en hel del poäng, är känslan. Efter premiärförlusten mot Tottenham har det blivit två raka vinster, mot West Ham (3-0) och Stoke (2-1).

Newcastle borde se chansen att kliva på i omställningsmöjligheterna, med tanke på Liverpools rentav undermåliga försvarsspel.

Att båda lagen målar spelas till 1,71 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 1/10
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 19%
X: 24%
2: 57%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 44%