4 mars 2018 Manchester City Chelsea Speltips

Speltips inför Newcastle – Manchester City 27/12: Hörnorna i fokus

12 raka matcher har Newcastle United klivit över en viss typ av lina som oddssättarna plitar ut på dem inför matchen mot suveräna, dominanta och serieledande Manchester City. Passeras den på nytt?

Men först lite om matchen…

Efter nio matcher, och åtta förluster på dessa, utan vinst plockade Newcastle en fruktansvärt viktig, och lite oväntad, trea när West Ham United besöktes i London. Det i en helt öppen match, där båda parter skapade chanser i vart och vartannat anfall. 0-1 vändes exempelvis till 3-1, som till slut blev till en 3-2-vinst. Då missade motståndarna även en straffspark.

En annan sak i matchen att glädjas över var de tre olika målskyttarna; Saviet, Diamé och Atsu. Tre mittfältare, bör nämnas.

Vinsten till trots är Newcastle dock under svår press i tabellens nedre skikt. Nedflyttningsområdet har de lämnat, nu på femtondeplatsen, men ner under det är avståndet bara på två pinnar och ett par nummer i målskillnaden.

Jonjo Shelvey har avverkat sin avstängningsperiod och finns att tillgå för tränaren här, men visst borde det bli en plats på bänken? Annars är inte Paul Dummett i perfekt skick. Bänkas också, talar det mesta för. Skadade och helt out är Aleksandar Mitrovic samt Jesús Gámez.

Manchester City kommer avsluta 2017 som serieledare och sannolikt också med att i sitt närmaste ha avgjort det hela – i praktiken. De har ett rekordfacit om 18 vunna, ett kryss och noll förluster. Tabelltvåan, lokalkonkurrenten United, är hela 13 pinnar på efterkälken och försvinnande lite talar för att City skulle säcka ihop nu, som situationen ser ut.

Före 4-0-krossen av AFC Bournemouth senast, avancerade City också vidare i Ligacupen. Detta efter att det stått 1-1 efter såväl 90 som 120 minuter var summerade mot Leicester City, för att sedermera vinna på straffar.

Passerat hörnlinan i 12 raka matcher

Hörnorna är det fokus på från oss – Newcastles mer specifikt. Visst ska de ha toppchans på att passera deras lina om 2,5?

Samma lina har de faktiskt passerat i hela 12 matcher efter varandra, vilket är ett slående facit. Också förvånas vi lite över hur framförallt Bwin värderar chanserna för spelet att kliver under eller passerar den. Men det är bara att tacka och ta emot!

Det är klart att Manchester City ska föra matchen med järnhand; ha det stora bollinnehavet, rulla boll och försöka riva ner motståndarnas försvar.

Men Newcastle kommer såklart ha sina sekvenser och skapa deras situationer på offensiv planhalva, inte minst när de får ställa om. Anfallsspelet lovade mycket, mycket senast. Om det inte blir mål – varför inte hörnsparkar? Fasta situationer kan vara ett av de mer effektiva sätten att såra en så dominant motståndare som Manchester City det facto är.

Att nämnas i det hela är att City släppt till i snitt 2,8 hörnor per match under Premier League-säsongen såhär långt.

Newcastle över 2,5 hörnor är värt att syna till 1,83 gånger det investerade kapitalet. Bwin är platsen.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Newcastle över 2,5 hörnor
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 27/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 8%
X: 14%
2: 79%
Över 2,5 mål: 69%
Under 2,5 mål: 33%