Speltips Newcastle Manchester City 28 juni 2020

Speltips inför Newcastle – Preston 24/4: Formen ett frågetecken

Championshipveckan öppnas av Newcastle och Preston North End, som båda är ur form, på St. James’ Park. Var hamnar pinnarna?

Premier League-platsen är säkrad för Newcastle, som med all säkerhet också kommer landa på andraplatsen i årets Championship – och trots detta kan man nästan titulera dem som en liten besvikelse. Undertecknad var i alla fall en av dem som trodde att de skulle spela hem serien utan problem.

Formen har tappats lite på sistone och de tre senaste matcherna har landat i två förluster och ett kryss för ”The Magpies”. Vill avsluta med stil?

Inte heller Preston har någonting att spela för i praktiken; är i mittenskiktet av tabellen, på elfteplatsen, och kan inte hota om playoffplatserna. Kontraktet har varit säkrat sedan en bra tid tillbaka.

Precis som Newcastle, verkar Preston lida av vissa motivationsproblem – eller om formen bara är bortblåst. Tre förluster efter varandra.

Rafael Benitez har blandade nyheter på skadefronten; får tillbaka Ciaran Clark, men den i särklass vassaste spetsen i Dwight Gayle är alltjämt out.

Newcastle vinner – och det klart

Det är knappast den hetaste av matchen på förhand, mellan två rätt parter med viss motivationsbrist, utan någonting att spela för, men värde har vi ändå hittat.

Newcastle är det klart bättre laget, det är odiskutabla fakta. Trots att det nu ”bara” ser ut att bli en andraplats är truppen på en helt annan nivå än resten av Championship. Får de behålla stora delar av den, så ska de ses som en intressant nykomling i Premier League nästa år.

Och att avsluta med stil inför hemmafansen kanske kan ses som viss tändvätska…

Preston har förlorat tre raka matcher – mot Leeds, Huddersfield och Norwich med siffrorna 0-3, 2-3 respektive 1-3. Verkar inte finnas mycket mer att hämta ur laget, vilket det med den situation de är i inte kan klandras för.

På det har Preston två betydande avbräck i avstängda Alex Baptiste och Ben Pearson – något som knappast stärker deras aktier inför den här fajten.

Ja, känslan är bestämd och det är att Preston kommer ställas inför stora, stora problem på St. James’ Park. Förlorar – också med större siffror?

Förhandstipset; 3-0.

Hur som helst spelar vi Newcastle med -1,25 mål (asian handicap) till oddset 2,07 hos klassiska Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Newcastle -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 24/4
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 21%
2: 13%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 45%