9 november 2017 Nordirland Schweiz

Speltips inför Nordirland – Tjeckien 4/9: 1X2-lyckan testas

Stort spelvärde är uppdukat. Hur oddssättarna och marknaden resonerar till matchen mellan Nordirland och Tjeckien har vi svårt att förstå oss på – och klipper till innan ett potentiellt oddsdropp.

Att Tyskland, som fortfarande kammat fullt i VM-kvalet, ska kunna rås på? Givetvis inte. Skillnaden från dem, till resten, är brutal och med tre matcher kvar att spela är de hela fem pinnar före Nordirland på andraplatsen. Som det kallas; klasskillnad. På alla plan.

Även från andraplatsen och neråt är avståndet stort inför den absoluta slutspurten. Tredjeplacerade Tjeckien jagar sju poäng häck i häl, vilket är anmärkningsvärt, och för att chansen i det minsta lilla ska existera vidare för dem att sätta press på Nordirland måste det bli en vinst här. Annars försvinner till och med den praktiska möjligheten.

Och om Tjeckien lyckas vinna, då talar spelschemat till deras fördel. Nordirland ställs inför Tyskland hemma och Norge borta i de två avslutande fajterna. Inte otänkbart att det blir två raka förluster där.

Veckans prestationer, då? Nordirland plockade en planenlig trea när blåbärsnationen San Marino besöktes och Tjeckien föll knappt, men väntat, mot Tyskland. 1-2-baljan, som blev den sista, kom bara minuter från slutet. En del positivt att ta med sig, noll poäng till trots.

De vinner matchen

Nordirland har sett överraskande starka ut i kvalet – vem kunde tro att de skulle ha 5-1-1 i resultatraden? – och de enda två målen som släppts in var i 0-2-förlusten borta mot Tyskland. Försvarsspelet – utmärkt! Spelarna arbetar alltid stenhårt för varandra. Imponerande hur man fått ihop det så väl.

Gästerna har lite vassare namn, absolut, men det är helt förtjänt att de är en bra bit på efterkälken mot Nordirland. Insatsen mot Tyskland senast var stärkande – men annars? Krävs mer, utan tvekan.

Vi tänker att Tjeckien kan ställas inför problem att få hål på Nordirland i matchen och eftersom de måste kliva på för att vinna, är det sannolikt att de kontras bort ur det hela. 0-0 i halvtid och 1-0 efter fulltid, kanske?

Hur som helst; Nordirland ska vara större favoriter än såhär.

Den raka ettan investeras i till 2,85x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Nordirland vinner, rak etta
Odds: 2,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 4/9
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 35%
X: 32%
2: 33%
Över 2,5 mål: 36%
Under 2,5 mål: 67%