9 november 2017 Nordirland Schweiz

Speltips inför Norge – Nordirland 8/10: Goda möjligheter för mål

En pinne skulle säkra en plats för Nordirland i playoff-rundan mot VM i Ryssland och nästa uppgift för dem är – Norge borta. Speltips och odds inför matchen hittar ni här.

Saker och ting har inte velat falla på plats för Norge och de har varit mil borta från att kunna utmana just Nordirland om andra- tillika eventuella playoffplatsen bakom dominanta Tyskland i topp.

Inför den här matchen är avståndet dessa nationer emellan på makalösa nio pinnar. Svaghetstecken för ena sidan, styrkebesked för den andra. Nordirland blir att se upp med i playoffet – om det nås. För att säkra det krävs ett kryss.

Det är till och med så pass att inte heller tredjeplacerade Tjeckien förmått att pressa dem, Nordirland. Glappet där är på sju poäng.

Svenske Lars Lagerbäck hämtades in på förbundskaptensposten för Norge under februari månad i år och resultaten har varit blandad karaktär. Det hela inleddes till exempel med en 0-2-förlust mot just Nordirland och efter att ha blivit förnedrade med tennissiffrorna 0-6 mot Tyskland i september ljöd kritikerstormen högt.

Lite mer andrum har Lagerbäck fått i och med 8-0-krossen av San Marino på bortaplan i veckan. Men ja, San Marino är San Marino…

Norge kliver på framåt

Viss press tynger fortfarande Norge, fastän de i praktiken inte har någonting att spela för. Supportrarna vill ha besked och Lars Lagerbäck är i behov av ett bra resultat, annars kan hans position bli alltmer osäker.

Och med ett bra resultat, då menar jag – en seger.

Känslan är att Norge kommer vilja greppa taktpinnen direkt här och ta revansch från 0-2-förlusten borta. De fick säkerligen in lite självförtroende bland de offensiva pjäserna i och med 8-0-vinsten över San Marino senast. Att dra för stora växlar av den vore dock naivt.

Gästande Nordirland har en enorm arbetskapacitet och ett solitt försvarsspel. De behöver en pinne för att med all säkerhet säkra playoffplatsen och kommer säkert få en hel del ytor att operera på när Norge kan kliva på desto mer blint, i och med att de inte har något resultat att bevaka.

Ganska tajt – men mål åt båda håll? Det spelas till 2,10 x insatsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 8/10
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 39%
X: 30%
2: 31%
Över 2,5 mål: 40%
Under 2,5 mål: 63%