Arena

Speltips inför Norge – Sverige 13/6: Grannfejd i Oslo

Vänskapsmatch, ja, men en match i vänskapens tecken? Absolut inte! Sverige besöker rivalerna Norge på Ullevaal Stadion i Oslo och därifrån hämtas ett 1X2-tecken ut. Vilket?

Efter superskalpen mot Frankrike väntar en vänskapsmatch för Sverige innan spelarna kan ta semester – men det är mycket mer än en match i vänskapens tecken, inte bara för att det är två ärkerivaler och grannländer som drabbar samman.

Faktum är att matchen kan bidra med att påverka Sveriges väg mot VM i Ryssland 2018. Vänskapsmatcher ger nämligen också poäng till den ranking som ligger till grund för seedningen av de olika länderna. En seger mot Norge skulle ge Sverige viktiga rankingpoäng i jakten på att bli toppseedade i ett eventuellt playoff. Därmed blir det här lite av en nyckelmatch, då toppseedning självklart innebär mer fördelaktigt motstånd i ett avgörande VM-playoff.

Detta till trots har Janne Andersson lämnat fyra spelare som var med mot Frankrike utanför truppen och stor rotation är att vänta. Frankrikematchen, som var så intensiv och tuff, har förstås inneburit en del trötta ben efteråt.

Om ni mot alla odds missade det, plockade Sverige en lika oväntad som imponerande 2-1-seger över ”Les Bleus” efter att Ola Toivonen utnyttjat ett fatalt misstag från motståndarna i slutsekunderna och de blågula klev därmed förbi samma motståndare på bättre målskillnad i tabellen, till förstaplatsen. Underifrån jagar Holland, tre pinnar bakom.

Lika muntert är det inte i Norge, där inte ens svenske Lasse Lagerbäck kunnat få skutan på rätt köl. Han inledde sin sejour som förbundskapten med en 0-2-förlust mot Nordirland och helgens hemmamatch mot Tjeckien slutade i ett 1-1-kryss. Laget är nu nästjumbo i kvalgruppen och mästerskapet kommer inte att kunna nås.

Blåser varma vindar i fotbolls-Sverige

Rotation kommer det bjudas på åt båda håll, men det är trots allt en match som kan betyda skillnaden mellan VM eller ej för Sverige. Gnistan och motivationen borde således vara enkel att hitta.

Norge, däremot. De har fått vila en dag mindre än Sverige, tre, och risken för trötta ben borde till följd av det vara ännu större hos dem. Samtidigt är det här endast en betydelsefull match i den mening att det är en rival som står på andra sidan.

Tittar vi på de spelare i de ordinarie startelvorna samt tätt utanför dem, är Sverige på en helt annan nivå och det har inte blåst såhär varma vindar för landslaget på mycket länge. Janne Andersson har stått för ett kalasjobb förbundskapten; att få ihop ett till stora delar nytt lag.

Visst bör Sverige vara större favoriter här, fastän Norge drar fördel av att spela på hemmaplan?

Den raka tvåan spelas till 2,50 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Sverige vinner, rak tvåa
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp: 19:45, tisdag 13/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 35%
X: 31%
2: 40%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 58%