Speltips inför Norrköping – Hammarby 2/4: Värdet fortfarande kvar!

Spelbloggare Publicerat: 30 March 2017

Stort oddsdropp till trots – visst finns det värde kvar att hämta inför den allsvenska premiären mellan IFK Norrköping och Hammarby?

Visst är det underbart att Allsvenskan är tillbaka? Helgens sista match bjuder alltså dessa två på. Avsparken tas 17:30 på ett förhoppningsvis soldränkt Östgötaporten, där det väntas bli en stor publikfest.

Hammarby pekas ut som en av seriens största floppvarningar, med en spretig trupp och otydlig spelidé, vilken också kritiserats internt. Hur kommer stockholmarna spela? Det är närmast omöjligt att förutspå, men troligtvis blir det här i alla fall en fingervisare på hur det ska se ut.

Förrförra årets mästare IFK Norrköping är en självklar kandidat uppe i toppen, i slaget om Lennart Johanssons pokal – och det finns det all anledning till. Truppen känns stabil och man har fått behålla flera betydelsefulla pjäser och tränaren Jens Gustafsson verkar få ihop alla elementen på ett bra sätt; Svenska Cupen-finalen är ju nådd efter att Brommapojkarna krossats med 4-0 i semifinalen. Innan dess skickades Blåvitt ut med huvudet före.

Värdet finns kvar

IFK är klockrent topp fyra-material och de borde även kunna utmana om titeln, även om jag inte tror att det kommer räcka ända in i kaklet. För Hammarby ser det annorlunda ut och för deras del skulle det inte alls förvåna om det blev bottenstrid.

Med andra ord; toppen mot botten.

Oddsen på spelen till Norrköpings favör har droppat en hel del, men det finns fortfarande värde att tälja. Ettan är mer eller mindre som skriven i sten, menar undertecknad.

Hammarby spretar lite åt alla håll. Materialet är på sin höjd mediokert och det har inte alls sett bra ut under försäsongen, varken i träningsmatcherna eller Svenska Cupen. Försvarsspelet har varit det största problemet och om man bjuder ett kvalitativt motstånd som IFK på någonting, då är det som upplagt för fiasko.

På hemmaplan är IFK erkänt starka – förra året vann de 11 av 15 matcher – och vi ser deras chanser som betydligt större än oddsen vill ge sken av. Rättvisande odds för ettan – 1,45-1,50?

Norrköping -0,5 mål (asian handicap) – detsamma som den raka ettan, fast med bättre odds – spelas till 1,65x hos Titanbet.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Norrköping -0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 2/4
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: