Speltips inför Oldham Athletic – Burton Albion 9/8: Val av sida i cupmatchen

Spelbloggare Publicerat: 9 August 2017

Oddssättarna kan inte skilja Oldham Athletic och Burton Albion åt i Ligacupens första runda – men det kan vi, och förvånas över de nedplitade oddsen. För visst bör ena parten vara hyfsade favoriter här?

Det är med förluster i respektive seriepremiär som Oldham och Burton kommer till spel. Vem tar revansch?

Oldham, som med all rätt är bottentippade i League One, den engelska tredjedivisionen, föll hårt med 0-2 hemma mot Oxford United i deras premiär och kritiken mot klubben har knappast avtagit med det. Det är till och med så att de anses med absolut störst risk att trilla ner en division.

Och för Burton är situationen närmast identisk, fast i Championship. De förlorade deras premiärmatch mot Cardiff, också på hemmaplan, med noll mål mot ett och värderas av spelbolagen vara sämst i serien – och det är svårt att ta ställning emot. Mycket tveksamt om det finns kvalitet för den här nivån…

För Oldham Athletic är nyförvärvet Danny Gardner avstängd och missar således matchen. Ett betydande avbräck – ja!

Hård konkurrens på positionerna

Gillar Burton Albions chanser i denna match, den första rundan i klassiska Ligacupen, som faktiskt bytt namn på nytt – nu till Carabao Cup.

Cupspel betyder inte sällan skrällbud, men det brukar kräva en underdog mer motiverad än favoriten och så borde inte vara fallet i denna fajt. Viss rotation? Om inte – blir det svårt att tända till?

Oavsett vad har vi svårt att se Oldham kliva in med en hundraprocentig inställning till denna fajt. De förlorade seriepremiären, väntas få strida med näbbar och klor i bottenträsket och truppen är oroväckande tunn. Det där med truppen brukar betyda problem när cup- och seriespel ska varvas.

Burton har deklarerat att det kommer roteras i alla lagdelar, men de har turen att ha en konkurrenskraftig trupp där skillnaderna mellan startspelarna och de strax utanför är närmast försvinnande liten.

Men framförallt skiljer det faktiskt en division mellan klubbarna och när allt kokas ihop är det tveklöst; Burton ska vara favoriter. Hyfsat stora sådana!

Burton +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till finfina 2,01x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Burton Albion +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,01 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 9/8
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: