Speltips inför Olympiakos – Juventus 5/12: Kan bli lite nerv

Spelbloggare Publicerat: 5 December 2017

Juventus hoppas kunna knyta ihop säcken – oberoende på resultatet i den parallella matchen – och bli klara för CL-slutspelet när de ställs mot avhängda Olympiakos i Grekland. Någon överkörning tror vi dock inte på.

Konkurrensen blev för hård för Olympiakos, det är uppenbart. Det stod mer eller mindre klart redan efter premiärförlusten mot Sporting CP, 2-3 på hemmaplan. Gruppspelets fem matcher har renderat i blott en pinne, vilken kom i hemmamötet mot Barcelona via en mållös historia.

I och med är numera seriespelet, såklart, prioritet ett för Olympiakos, som är mitt i rådande titelrace där.

Det enda av relevans för Juventus här är en vinst – oavgjort eller förlust är, i praktiken, sak samma. Sporting CP, som är en pinne bakom, är man bättre än i inbördes skillnaden, varpå de måste vinna borta över Barcelona i den avslutande matchen för att ens ha chansen på andraplatsen.

För italienarnas del blir det alltså helt klappat och klart om de vinner matchen – oberoende på resultat i den parallella matchen.

Bortsett från att Olympiakos ytterback Diogo Figueiras, avstängd, saknas är truppen hel, frisk och kry. Juventus har fortfarande Stephan Lichsteiner och Marko Pjaca kvar på skadelistan. Mario Mandzukic och Benedikt Höwedes är inte helt inaktuella för spel.

Inte oävna hemma

Man skulle kunna tänka att Olympiakos kan falla platt här, då de i praktiken inte har ett skvatt att spela för, men på den här scenen vill man ändå visa framfötterna och till kommande fajt har de fyra dagars vila.

Har med andra ord svårt att se dem komma in halvdant här. Anseendet ska räddas.

Juventus har såklart siktet klart inriktat på vinsten, men borde ha respekt för motståndarnas hemmakvalitéer. Exempelvis stod de för en fantastisk arbetsinsats när 0-0 löstes mot Barcelona.

Det blev en tät historia när lagen mötte varandra på Allianz Arena och Juventus spik i kistan kom så sent som i den 80:e minuten, 2-0, som slutresultatet också skrevs. Grekerna höll emot väl, kämpade på och här är de sannolikt i första hand inställda på att stoppa blödningen; undvika bli överkörda.

0-1/2?

Under 2,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid tre mål i matchen – tar vi till 1,81x hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor styck!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor styck!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 5/12
TV:  viasatmotor logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: