Speltips inför Olympiakos – Sporting CP 12/9: Vi tar ställning – de vinner!

Spelbloggare Publicerat: 12 September 2017

Tisdagens, på förhand, kanske tajtaste match spelas mellan Olympiakos och Sporting CP. Spelbolagen tycks inte klara av att skilja dem åt, vilket vi ändå känner oss mer bekväma med. Vilka ska räknas som favorit?

Med tanke på vilket motstånd som Olympiakos och Sporting ställs mot i Champions League-gruppspelet – Barcelona och Juventus – måste det mer eller mindre bli en seger i denna fajt för att slutspelsdrömmen ska leva vidare.

Men i första hand handlar det om den där tredjeplatsen, som leder till Europa League-slutspelet. Allt utöver det är en bonus, helt enkelt. Glappet upp till de andra två ska vara alldeles för stort när allt är summerat.

Det är två formstarka lag som kommer stärkta till matchen. Olympiakos står stärkta med två vinster och en oavgjord i upptakten av deras seriespel och även om det möjligen var ett något snöpligt tapp som de åkte på i bortamatchen mot Xanthi i slutet av veckan, råder knappast någon panik. Kan redan inför den matchen ha funnits lite fokus på denna uppgift.

Gästerna har varit ännu mer dominanta; ännu inte tappat en enda pinne på fem matcher och ser på allvar ut som ett hot mot det Benfica som dominerat den portugisiska klubbfotbollen de senaste åren.

Klubbarna har även behövt kvala hit och alltså varit lyckosamma. I bekväm stil har Olympiakos avancerat vidare från den tredje kvalrundan liksom playoffet, där serbiska Partizan och kroatiska Rijeka stått för motståndet. Sporting var i sin tur lite illa ute mot FCSB, från Rumänien, efter 0-0 i hemmamatchen, men steppade upp och vann med förkrossande 5-1 i bortamötet.

Olympiakos skadelista pryds enbart av Jagos Vukovic. Sportings Daniel Podence, Fabio Coentrão och Cristiano Piccini finns inte att tillgå för tränaren Jorge Jesus.

På hemmaplan ska Olympiakos vara favoriter

Det är öppen och löjligt viktig match som väntar oss denna afton, mellan två formstarka och kapabla lag. Spelbolagen presenterar Olympiakos som mycket knappa favoriter – och vi anser att de borde vara större sådana. Gillar deras chanser.

Nu må Sporting ha det starkare materialet, men hemma-/bortafaktorn är av stor betydelse i den här typen av matcher. Känslan är att portugiserna är tillfredsställda med ett kryss på förhand, Olympiakos inte, och den mentaliteten kan komma att forma matchbilden som helhet. Det är ju trots allt tredjeplatsen som siktas på i första hand.

Grekiska klubbar är därtill erkänt hemmastarka ute i Europa och så även Olympiakos.

Om jag hade haft titeln oddssättare skulle jag ha plockat bort ett par decimaler från ettan och placera på de andra 1X2-tecknen.

Spelet blir att Olympiakos vinner med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort till 1,94x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Olympiakos +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 12/9
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: