13 maj 2018 Örebro Hammarby Speltips

Speltips inför Örebro – AFC Eskilstuna 21/9: Tidig avspark

Strålkastarljuset riktas mot Behrn Arena där Örebro och AFC Eskilstuna ställs mot varandra. Ett 1X2-tecken hämtas ut till bra betalt – vilket?

Observera att avsparken är redan 18:00.

Var det sista chansen? AFC Eskilstuna föll med 1-2 hemma mot bottenkonkurrenten GIF Sundsvall senast och har nu hela sju poäng upp till kvalplats – och de flera är överens om att nykomlingen är utan chans, men alla håller inte med…

– Jag är lite knäpp ibland, men jag tror att vi klarar det. Vi behöver komma in i en winning streak, den kommer nu, sa AFC-stjärnan Omar Eddahri efter matchen.

Inför matchen, när det återstår sju matcher, har AFC Eskilstuna åtta poäng upp till kvalplatsen och i förhållande till hur skörden varit hittills, 12 pinnar på 23 matcher, är det ett enormt avstånd.

Örebro är svårt att veta vart de står just nu. Tränarbytet från Alexander Axén till Alex Kjäll gav löjlig direkteffekt när Malmö FF besegrades med 2-1 på Behrn Arena, men tillbaka på förlustspåret var det när ett formstarkt Djurgården besöktes, 1-4. Klubben parkerar nu på elfteplatsen, utan risk att trilla ur serien, och ett litet minimål kan vara att nå den övre tabellhalvan.

Johan Mårtensson är avstängd efter att ha åkt på säsongens tredje gula kort mot Djurgården.

Hopplös situation för AFC

Örebro gick på en rejäl mina i form av Djurgården senast och föll alltså med 1-4 och även om siffrorna är mindre smickrande, var det trots allt ett fantastiskt formstarkt och effektivt motstånd de ställdes mot. Och visst var siffrorna i viss överkant?

Nu tror jag att ÖSK kommer hamna på rätt spår på nytt. De stod för en fantastisk prestation i den senaste hemmamatchen, i samband med tränarbytet, när 0-1 vändes till 2-1 hemma mot serieledande Malmö FF. På Behrn Arena är man normalt hemmastarka; har vunnit fyra av de sex senaste matcherna.

Efter en bättre period har AFC fallit tillbaka i normal standard. 1-2-förlusten hemma mot ”Giffarna” Sundsvall var en käftsmäll som med all säkerhet innebär degradering till Superettan och innan dess föll man med 0-3 när Östersund stod på andra sidan planhalvan. Svårt att hitta tändvätskan nu?

Med hemmaplansfördelen, ett bättre material och en motståndare som kan känna situationen som hopplös – väntar en ÖSK-vinst?

De spelas med -0,75 mål (asian handicap) till oddset 1,95x hos LeoVegas. Det betyder halv vinst på spelet om de plockar hem matchen med uddamålet.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Örebro -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, torsdag 21/9
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 57%
X: 24%
2: 20%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 40%