26 april 2017 Örebro Häcken

Speltips inför Örebro – Häcken 26/4: Omotiverat stora favoriter

Onsdagsmatchen mellan Örebro SK och BK Häcken på Behrn Arena har potential att bli en underhållande historia – en historia som vi tar ställning i. Gästerna, är de en favorit i fara?

I den offensiva/defensiva balansen är det här två av Allsvenskans mest framåtlutade lag. Gott om kapacitet i offensiverna, men defensivt är det desto tunnare. Det har funnits en del värde att tälja på målöverspelen i veckan, men nu har oddset droppat en bra bit neråt och spelvärdet är försvunnet.

Det märks att Allsvenskan är tajtare än på länge. Mycket handlar om momentum och dagsform, vilket i synnerhet märkts i Örebro, som haft fantastiska perioder liksom usla sådana i de fyra matcherna som spelats. Två vinster och ett kryss blev det i de inledande matcherna, men nu senast blev Elfsborg tre mål för stora på Borås Arena.

Häckens premiär lovade en hel del och överraskande nog hanterade man att spela en cynisk och effektiv fotboll på ett utmärkt vis, varpå 0-0 löstes borta mot AIK. Ännu en mållös match blev det när Djurgården kom på besök från en annan del av Stockholm, vilket följde upp en knapp 2-1-vinst borta över Sundsvall innan Norrköping kom till Bravida Arena och stal hem de tre pinnarna förra veckan. Mer att önska?

Örebro kan “skrälla”

Det här är en match som kan sluta exakt hur som helst och det är tveklöst att Häckens stora favoritskap är missvisande, menar jag. Ska de överhuvudtaget vara favoriter på Behrn Arena?

Som nämnt; det finns mer att önska av Häcken. Sett rätt halvdant om vi ska baka ihop och värdera de fyra spelade matcherna. Bra var man inte alls nu senast när Norrköping kom på besök.

ÖSK må ha stått för ett bottennapp mot Elfsborg, men är nu tillbaka på Behrn Arena, där det hittills blivit två stycken 2-1-vinster – över J-Södra samt Östersund. Tycker det finns en hel del att hämta ur materialet och de är, utan tvekan, en kandidat för den övre tabellhalvan. Gäller bara att få någorlunda ordning på grejerna defensivt.

Om Häcken ska vara favoriter, ska de inte vara mer än ytterst knappa sådana. De har helt enkelt inte bevisat tillräckligt såhär långt.

Glömma ska vi inte heller att Häcken är drabbat av två tunga, defensiva avbräck på mittbacken Sudic samt innermitten och grovjobbaren Faltsetas. Blir med de ännu mer sårbara.

2-1/2-2?

Örebro +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – synas till 1,89 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Örebro +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 26/4
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 31%
X: 28%
2: 43%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 42%