Speltips inför Örebro – Hammarby 21/8: Räkna med underhållning

Spelbloggare Publicerat: 21 August 2017

Ny vecka betyder mer allsvensk fotboll, härnäst från Behrn Arena. Örebro tar emot Hammarby i en match där vi tror på fart och fläkt. Därför – målpartaj?

En klassisk mittenmatch är det som väntar. Glappet upp till topp tre, eller fyra, ser förvisso inte omöjligt ut att hämta in på pappret – men det är inte platser som de ska vara med och tampas om. Inför matchen är ÖSK tia i tabellen, Hammarby elva – dock i ett oerhört tajt skikt av tabellen.

Örebrotruppen och –fansen har i veckan fått motta ett trist besked – att den omtyckte tränaren Alexander Axén lämnar klubben när årets allsvenska är avslutad. Vad blir deras reaktion på det, säckar de ihop eller sträcker på ryggarna?

Försvarsklippan Michael Almebäck är ännu inte redo för sin comeback efter skada. Försvarslinjens stora kugge.

Om man bortser från det är det ett välmående ÖSK som kommer till spel, med flera fina prestationer och resultat i bagaget. Man vände och vann borta över Jönköping Södra senast och det var den femte raka matchen utan förlust – 2-3-0 i formraden. Flera tuffa matcher som spelats under den perioden.

Större orosmoln finns över Hammarbys form. Innan Svenska Cupen-vinsten över Akropolis, huserandes i tredjedivisionen, var förstås ett litet glädjebesked – men med ynka pinnen inspelad på de tre senaste allsvenska matcherna är det svårt att inte snacka om en djupare svacka. Ännu värre måste det känts i och med att man släppte in 2-2 i hemmamatchen mot ett b-betonat Östersund sist.

6/7 senaste över 2,5 mål – för båda parter

När Örebro är ena halvan av en fotbollsmatch, särskilt hemma på Behrn Arena, kan man räkna med att det blir underhållande. De har en offensiv spelstil och tenderar att slarva i försvarsspelet. Håller ytterst sällan lakanen täta.

Hela 6/7 senaste tävlingsmatchernamatcherna för Örebro har passerat 2,5-målslinan. Statistiken är exakt densamma för Hammarby. Glöm inte heller bort att Almebäck saknas här.

Lite samma stil är det över Hammarby, som har problem med försvarsspelet. Deras matcher har ofta flera olika ansikten; med bländande anfallsspel, såväl när de för danserna som ställer om, och offensiven har stärkts upp under transferperioden. Men det svajar bakåt.

Muamer Tankovic, som varit superb i U21-landslaget, är en spelare som ska bli fortsatt intressant att titta på och potential verkar även finnas i det norska anfallsförvärvet Sander Svendsen.

Det brukar bli mål när Örebro och Hammarby mäter krafterna och årets omvända möte slutade 3-1. Målrikt på nytt?

Över 2,5 mål synas till 1,75x hos NordicBet.

  Rygga spelet hos NordicBet – Få 1 000 + 400 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (1 000 kr + 400 bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 21/8
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: