Speltips inför Örebro – IFK Göteborg 16/7: Något missvisande odds, va?

Spelbloggare Publicerat: 15 July 2017

Strålkastarljuset riktas mot Behrn Arena, där Örebro SK väntar för IFK Göteborg – och då har vi svårt att skilja lagen åt. Eftersom oddssättarna plitar ut ena sidan som klara favoriter, letar vi därför spelvärde åt det andra hållet.

Nummer 11 mot nummer 10 i tabellen i ett dubbelmöte när serien vänder. Det är två klubbar som inte lyckats få fäste i tabellen och som det borde finnas mer att hämta från. Dessa 180 minuter de har mot varandra kan betyda skillnaden i att kunna utmana på den övre tabellhalvan framöver eller befästa sin position på den undre.

När Örebro spelar kan det bjudas på exakt vad som helst; höjderna är höga och dalarna djupa. Därför är det svårt att sätta etikett på dem – för vilken nivå håller de?

Innan uppehållet lossnade det rejält för närkingarna med två raka vinster och direkt efter det plockades tabelltvåan IFK Norrköping ner med 4-2. En fantastiskt utförd match, i synnerhet offensivt! Men nu senast var det tillbaka på förlustspåret när Hammarby blev två nummer för stora på Tele2 Arena, 1-3-förlust. Utifrån matchbilden hade det dock kunnat sluta helt annorlunda.

Blåvitts stora problem är alla dessa kryss, 1-1-matcher, vilka det blivit sex stycken av på 13 matcher. Tillbaka från uppehållet, i omstarten, stod laget för en stabil insats när Jönköping Södra besegrades med 2-0 på bortaplan och därför var det med extra stor besvikelse endast oavgjort, just 1-1, kunde lösas när tredjejumbon Halmstad kom på besök i början av veckan.

ÖSK ska inte underskattas

Det här är en helt öppen historia! Oddssättarna tänker annorlunda när de ställer ut 3,40-3,60-2,30 för den raka tvåan. Då är det väl tveklöst åt vilket håll värdet hittas?

Örebro kom inte helt upp i nivå mot Hammarby senast, men hade en hel del oflyt och under perioder trycktes motståndarna ner djupt. Dessutom får man tillbaka Nordin Gerzic och eventuellt Kennedy Igboananike här. Stora plus. Den första som mittfältsmotor, den andra som spets. Michael Omoh missar dock matchen.

Ser vi till omstarten, vilken spelades på just Behrn Arena, visade ÖSK verkligen vilken klass de kan komma upp i. 4-2 – mot IFK Norrköping!

Matchen spelas därtill på plast och det är ett underlag som Blåvitt inte alls trivs och har stora bekymmer på. Endast ett tunt GIF Sundsvall har besegrats på konstgräs under säsongen.

Blåvitt lyckades inte förvalta det stora favoritskap de hade mot Halmstad och fick bara oavgjort, 1-1, hemma på Gamla Ullevi senast – en hård käftsmäll efter den fina prestationen dessförinnan.

I och med att IFK är så pass benägna att spela oavgjort, vill vi kunna få en liten hacka på det tecknet och spelar således Örebro med +0,25 mål (asian handicap) till 1,97x hos Bethard. Halv vinst på spelet vid oavgjort gäller då, hel dito om ÖSK vinner.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Örebro +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 16/7
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: