13 maj 2018 Örebro Hammarby Speltips

Speltips inför Örebro – Norrköping 2/7: Nästan dubbla degen

Strålkastarljuset riktas mot Behrn Arena, där Örebro får besök av IFK Norrköping under söndagen. Vi har checkat av marknaderna och fastnar för ett spel till strax under dubbelt betalt, vilket också blir vårt tips till er.

Periodvis har det varit helt upp och ner för Örebro, som inte lyckats få fäste i tabellen. Känslan är att resan lika väl kan leda mot den övre som den undre tabellhalvan. Veckorna innan uppehållet som varit, på runt en månad, fick närkingarna lite medvind; vann över Sirius och Kalmar.

En del i att det vände kan förklaras i att Kennedy Igboananike kom tillbaka från sin omdiskuterade avstängning. Offensiven med och utan honom har varit som natt och dag. Om han inte levererar – vem ska det?

Serieledande Malmö FF har satts hård press på av IFK Norrköping – och det tack vare en mycket fin slutspurt, där nyckelmatchen var när 0-1 vändes till en 2-1-vinst borta mot just MFF. Lagen har båda intjänat 27 poäng, men IFK har ett plusmål mindre samt en match mer spelad. Gäller att hålla nivån uppe om skåningarna ska kunna passeras.

Igboananike osäker

En faktor som skulle kunna tala för Örebro är att Norrköping spelade Europa League-kval så tidigt som för tre dagar sedan. Men det krävdes knappast någon kraftansträngning för att vinna matchen; resultatet var 5-0 redan efter 40 minuter och slutade likadant. Fysiskt borde IFK-spelarna därför vara närmast hundra.

Och då ska väl Norrköpings favoritskap vara större än såhär?

För all del; jag har respekt för Örebro och deras kvalitéer, men här skiljer det normalt ett par snäpp, särskilt med den form som IFK visat upp. Före uppehållet – 10 raka utan förlust. Nu senast en 5-0-kross i EL-kvalet.

Att matchen spelas på plast neutraliserar också hemma-/bortafaktorn betydligt. Norrköping är, som bekant, urstarka på underlaget.

Det största orosmolnet för ÖSK är Kennedy Igboananikes vara eller icke vara. Han har inte spelat i de två vänskapsmatcherna, genrepen – 0-1-förlust mot Sirius och 1-2-dito mot Djurgården – och det snackas om problem med ryggen. Som vi fått se svart på vitt, tappar ÖSK i närheten all offensiv udd utan honom.

Men även om Igboananike spelar, ser jag värde i bortalaget.

IFK Norrköping -0,25 mål (asian handicap) plockas till 1,93x hos Unibet. Det betyder att vi får halva insatsen tillbaka vid oavgjort, förlorar hela om ÖSK förmår att vinna och att spelet sitter vid bortaseger.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 2/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 30%
X: 27%
2: 43%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 43%