Speltips inför Örebro – Sirius 29/5: Fel favorit på Behrn Arena

Spelbloggare Publicerat: 28 May 2017

Strålkastarljuset riktas mot Behrn Arena och matchen – en av tre allsvenska under måndagen –  mellan Örebro och Sirius. Har vi fel favorit i matchen, undrar vi?

Som alltid i tajta och jämna Allsvenskan – tre betydelsefulla pinnar hittas i potten.

Örebro behöver dessa för att ta avstamp från bottenträsket. Formen är usel och endast nio pinnar är inspelade på de tio inledande matcherna, vilket placerar närkeklubben på platsen precis ovanför strecket. Den senaste inkasserade trean kom i mitten av april och sedan dess har sju matcher avhandlats, 0-2-5.

Här får ÖSK tillbaka Kennedy Igboananike i spel efter att ha varit avstängd under flera matcher och även Maic Sema, som vilades som en säkerhetsåtgärd senast. Stort minus med Filip Rogic borta.

Årets kanske hittills tydligaste utropstecken i Allsvenskan, det är väl Sirius? Nykomlingen har visat klassen från start och skulle vid händelse av en seger haka på toppstriden på allvar; kunna klättra upp till tredjeplatsen. Lennart Johanssons pokal, den ska det förstås inte ens vara på tal om – men en plats på den övre tabellhalvan bör absolut kunna fixas.

På skadefronten hittas en del namn för bortalaget, men problemen har funnits sedan starten och resultat ändå kunnat skördas. Vad som däremot kan innebära grus i maskineriet är att Moses Ogbu, en av de stora stjärnorna offensivt, står som avstängd.

Fördel Sirius

Att ÖSK:s anfallsspel kommer få in ytterligare en dimension med Kennedy Igboananike tillbaka – absolut. Men problemen är djupare än så och här kommer närkingarna ställas inför problem. Återigen.

Undertecknad hade, om jag var oddssättare, till och med velat se Sirius som favoriter. Nu är ÖSK, av de flesta spelbolagen, nedplitade som knappa sådana.

Facit efter den tredje omgången? Två kryss och fem förluster.

Gästerna är oerhört svåra att handskas med. Fem raka utan förlust, förvisso fyra av dessa kryss, men av prestationerna att tyda har man varit förtjänta av mer vid ett par tillfällen åtminstone.

Dessutom, trots att Sirius spelar deras hemmamatcher på naturgräs, trivs Uppsalalaget väldigt bra på plast – kanske till och med att det är att föredra.

Det ska vara fördel Sirius och dnb-spelet på dem kan spelas, men vi känner att vi vill ha vinst på spelet även vid oavgjort i matchen.

Sirius +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – testas till fullt acceptabla 1,67 gånger pengarna hos Titanbet.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sirius +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 29/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: