11 november 2017 Örgryte Mjällby Speltips

Speltips inför Örgryte – Dalkurd 12/6: Vad har oddssättarna rökt?

Vi vänder blad, till en ny vecka och tar oss an Superettanmatchen mellan toppkonkurrenterna Örgryte och Dalkurd, där vi höjer ett varningens finger för – skrällbud.

Det kan vara ett halvskakat Dalkurd som kommer till spel, efter förra veckans avbrutna match mot Syrianska. Matchen leddes med 3-1 när motståndarsupportrarna kastade in knallskott på planen. Utan att rycka efter halmstrån så talar det mesta för att Dalkurd kommer tilldömas de tre pinnarna.

Och vid ett sådant scenario skulle tabelltvåan Helsingborg passeras på bättre målskillnad och resten av tabellen spurtas ifrån. Ser ljust ut i kampen om en allsvensk plats, även om konkurrensen är tuff där uppe.

Här finns dock chansen för Örgryte att knappa in rejält. De har häng på toppen och visat upp god form på sistone. Om vi räknar med att Dalkurd tilldelas den där vinsten, skiljer fem poäng dem åt. Av största betydelse att inte förlora här. Om inte, och fortsatt bra resultat – kan det kanske till och med räcka för att utmana om topp tre-platserna längre fram?

Örgryte med toppchans

3,90-3,55-2,15. Det står 1X2-marknaden när det här speltipset publicerades – och är det verkligen rättvisande? Inte ett dugg, menar jag.

När vi bakar ihop det handlar det trots allt om ett mycket kapabelt Örgryte som står som värd för matchen, på Gamla Ullevis gräsmatta. Dalkurd trivs bättre på plast och den fördelen, underlaget, ska inte underskattas.

Värt att anmärka är att Dalkurd förlorat de två senaste matcherna på naturgräs, mot Falkenberg och Degerfors.

I egenskap av oddssättare hade jag snarare satt ut Dalkurd som knappa – mycket knappa – favoriter. Nära på fifty-fifty.

På Gamla Ullevi har Örgryte ännu inte förlorat; fyra vinster och två kryss. Finns en extraväxel att sätta i på hemmaplan och där ska det mycket till för att de ska förlora. Generellt ser formen också bra ut. Förra veckan besegrades Gefle borta, på plast, med 1-0 efter att Daniel Paulson smällt dit en riktig drömbalja.

Örgryte +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – till 2,11x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Örgryte +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,11 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 12/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 26%
X: 28%
2: 47%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 56%