11 november 2017 Örgryte Mjällby Speltips

Speltips inför Örgryte – Degerfors 22/6: 1X2-tecken hämtas

Torsdagens enda Superettanmatch bjuder Örgryte och Varberg på och det är två lag som verkligen kommer till spel med stor revanschlusta. Matchen spelas på Gamla Ullevi och därifrån hämtar vi ut ett 1X2-tecken.

1-5 i baken borta mot Norrby. Det åkte tabellfyran Örgryte på i slutet av förra veckan.  En 0-4-förlust borta mot Varberg, det åkte sexan Degerfors på.

Som ni förstår måste revanschlustan vara upp-pumpad i max för båda parter efter de brutala snedstegen – och därtill finns det viktiga poäng att hämta in till tabellen. Faktum är att Öis, om de istället hade vunnit senast, skulle klivit upp på tredje- tillika kvalplatsen. Nu har man två pinnar dit.

Degerfors står tre poäng bakom just Örgryte, vilket betyder – om de har siktet på uppflyttning – att de knappast har råd att förlora här på Gamla Ullevi.

Lagen saknar för övrigt varsin avstängd spelare inför matchen; Örgryte Andreas Östling och Degerfors Marcus De Bruin. Där borde DIF:s avbräck ses som något tyngre, va?

Det verkade som att Brommapojkarna, Dalkurd och Helsingborg skulle rycka ifrån i toppen förut, men de sistnämnda har förlorat två matcher efter varandra, mot just de konkurrenterna, med stora siffror. Målskillnaden över de 180 minuterna, 0-9. Mycket kan förändras, men nu känns det helt öppet i kampen om den åtråvärda tredjeplatsen.

Oerhört stabila på Gamla Ullevi

Efter den här matchen väntar sommaruppehåll på en månad för lagen – och det här blir lite av en vägvisare inför sensommaren och hösten; kan man stärka sina aktier på den övre tabellhalvan?

Även om Degerfors hade stått för en acceptabel prestation och löst ett positivt resultat förra veckan, hade jag lämnat förtroendet i händerna på Örgryte till de uppdukade siffrorna.

Såklart, en 1-5-förlust mot nedflyttingshotade Norrby är inte godkänt någonstans – men vi vet också om att Öis är som natt och dag på hemma- kontra bortaplan. Enorm stabilitet mot enorm svajighet.

På Gamla Ullevi har Örgryte vunnit fyra matcher och kryssat två under säsongen. En av årets tuffaste bortamatcher i Superettan? Utan tvekan. Det är inte omöjligt att göteborgarnas solida hemmaspel för dem till Allsvenskan.

Degerfors, då? Urusel prestation senast och på bortaplan har man 0-2-3 i formraden.

2,05 x insatsen presenteras av Bethard för den raka ettan och vi slussar in polletterna utan att blinka.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Örgryte att vinna, rak etta
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 22/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 49%
X: 27%
2: 24%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%