Speltips inför Örgryte – Mjällby 11/11: Returmöte – var hamnar Superettanplatsen?

Spelbloggare Publicerat: 10 November 2017

Sist lämnade vi förtroendet i Mjällbys händer – nu blir det omvänt till returen på Gamla Ullevi, där Örgryte IS jagar i uppförsbacke. Etta?

Den raka ettan spikades till 2,45 x insatsen – och Mjällby vann med siffrorna 2-1. Spelet satt alldeles perfekt i det inledande mötet av dessa två när en plats i Superettan är i potten, där Öis kommer därifrån och MAIF från Division 1 Södra.

Resultatet innebär nu att favoritskapet över dubbelmötet bytt sida; att Mjällby härmed ses med störst chans – men det är alltjämt öppet. Örgryte lyckades trots allt få in den ack så viktiga bortabaljan och exempelvis är den raka ettan nere i dubbla insatsen här.

Dessutom saknar MAIF David ”Löken” Löfquist till matchen, efter att han visats ut med cirka halvtimmen kvar av den föregående matchen. Ett rejält avbräck, särskilt i en match som denna, där mycket handlar om att visa karaktär.

Om vi ser rakt av på formkurvorna, är det klar fördel MAIF; åtta raka utan förlust, sex vinster och endast två oavgjorda. Värre ser det ut för Öis, som radat upp tre förluster på raken och inte vunnit på sex.

Klart bättre hemma

Hemmaspelet var Mjällbys styrka i Division 1, bortaspelet var Örgrytes akilleshäl. Det var en av de största faktorerna till varför vi lämnade förtroendet i de förstnämndas händer inför den första matchen – ett spel som alltså prickade rätt till 2,45x.

Nu är förutsättningarna helt annorlunda…

Om vi tittar på det omvända mötet, var det med flyt som MAIF lyckades hålla emot. 2-1 kunde lika väl ha blivit 2-2, särskilt med ”Lökens” röda kort. Han missar alltså matchen nu, vilket är ett stort avbräck.

Hemma på Gamla Ullevi hade Öis faktiskt ett bra facit i Superettan – 8-5-2. Här kommer de med nyvunnen energi från avslutningen senast – och känslan är att de kan kliva ut och rentav chocka Mjällby, som kommer försöka hålla det oavgjorda resultat de har från start, in förbi mållinjen.

Gillar faktiskt Örgrytes chanser att vända på det här.

Raka ettan spelas till dubbla insatsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Örgryte vinner, rak etta
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 13:00, lördag 11/11
TV:  spoartkanalen logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: