11 november 2017 Örgryte Mjällby Speltips

Speltips inför Örgryte – Norrby 31/7: Chans till revansch

Måndagen bjuder på en match från Superettan och den står Örgryte samt Norrby, som båda är ur form, för. Gamla Ullevi är platsen och därifrån lämnar vi förtroendet i händerna hos den ena parten.

Omgång 16 ska sättas punkt för i Superettan och det är två parter som inte är i speciellt bra form som ska försöka komma på rätt spår…

Gällande Örgryte har det varit höga höjder och djupa dalar under hela spelåret. På sistone – enbart den senare kategorin. Före uppehållet förlorades två raka matcher, ena mot just Norrby, med förnedrande 1-5, och väl tillbaka efter det blev toppjagande Helsingborg ett nummer för stora på Olympia.

När Norrby kom tillbaka från uppehållet föll de direkt med 0-3 när Falkenberg besökte Borås Arena och matchen innan dess, mot Dalkurd, slutade upp i en 1-4-förlust. Dessa matcher följde alltså upp den där 5-1-krossen av Öis. Extrema höjder och djupa dalar, även där – utan risk att överdriva.

I tabellen är Norrby, som är nykomlingar i Superettan, svårt utsatta. De hittas i kvalområdet som leder neråt i seriesystemet med ynka två pinnar ner till det helröda tabellområdet och tre upp till säker mark.

Vunnit fem av åtta hemmamatcher

Kan Örgryte ta revansch från matchen på Borås Arena, där man stod en av årets absolut värsta prestationer? Undertecknad tror det!

Normalt sätt är Öis klasserna bättre än Norrby – klassisk mitten mot botten, i Superettanmått – och på Gamla Ullevi är man erkänt starka; vunnit fem av åtta matcher och endast förlorat en.

Nu står ett Norrby som kommer från en katastrofal prestation för motståndet. Att de kommer till spel med avbräck på Viktor Nilsson och Nicklas Savolainen, avstängda, kan innebära extra stora problem. Den perfekta chansen att studsa tillbaka för Örgrytes del?

Hemmavinsten känns som skriven i sten – och jag skulle inte bli förvånad om siffrorna sköt i höjden.

Därför spelas Örgryte -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de ”bara” vinner med uddamålet – till 2,06 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Örgryte -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 31/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 62%
X: 22%
2: 17%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 43%