Speltips inför Osasuna – Albacete 12/10: Nykomlingsmöte i Segunda División

Spelbloggare Publicerat: 12 October 2017

Det är toppen mot botten i den spanska andradivisionen – Osasuna tar emot Albacete på El Sadar Stadium i jakten på tre färska pinnar. Lyckas de kamma hem dessa? Det tror vi oss ha svaret på…

Spelutbudet är allt annat än brett just nu och därför tar vi oss ner i divisionerna. De siffror som dukas ut här känner vi oss helt bekväma med att skicka in polletterna till, när det är toppen mot botten i Segunda División.

Lagen som trillade ur förra årets Primera División har verkligen visat att de är starka kandidater till att på nytt studsa upp, däribland Osasuna, som var helt chanslösa under fjolåret med 22 pinnar på 38 matcher.

Nu? Osasuna är, åtta matcher in i serien, tvåa och tar vid händelse av en vinst i denna match över förstaplatsen från Sporting Gijón. Ser lovande ut! Gäller dock att hålla i och inte dippa ihop, så hård konkurrensen faktiskt är. Observera att speltipset är skrivet före onsdagens matcher.

Gästande Albacete är också nykomlingar i serien, men med skillnaden att de kommer underifrån, från den spanska tredjedivisionen, också kallad Segunda B. Det var med nöd och näppe som de flyttades upp och att klara kontraktet kan bli problematiskt, är allt annat än skrivet i sten, vilket upptakten på spelåret understryker; sju poäng på åtta matcher och en plats i bottenkvartetten.

4-1-0 i formraden

Nu ska man inte blint stirra på tabellen, då Albacetes formkurva det facto pekar uppåt – två av de tre senaste matcherna är vunna. Ändå förutspår vi problem för deras del, när en av årets tuffaste bortamatcher väntar.

Mellan de här vinsterna kom därtill en 1-5-förlust för Albacete, borta mot Numancia. På resande fot har det blivit tre förluster och ett kryss, vilket sätter statistik på de problem som existerar.

Precis som det ser ut nu, talar det mesta för att det här kommer vara en klassisk toppen mot botten-match när spelåret summeras.

Osasuna är i suverän form; har 4-1-0 i formraden och har bland annat värjt undan serieledande Sporting Gijón med 2-0 under den här perioden.

Minus för kvällens värdskap är att Fran Mérida missar matchen. Han fyllde sin varningskvot i 2-0-vinsten över Cádiz i söndags.

Trots detta tycker vi att det är motiverat att slänga in en mindre peng på hemmalaget här. Den raka ettan spelas till 1,70x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Osasuna vinner, rak etta
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus)
Spelstopp: 20:00, torsdag 12/10
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: